PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πρόστιμο και απέλαση στον Έλληνα που έκλεψε έργο του Νταλί


Πρόστιμο ύψους 9.100 δολαρίων και απέλαση στην Ελλάδα επέβαλε αμερικανικό δικαστήριο στον Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη για την κλοπή ακουαρέλας του Σαλβαδόρ Νταλί σε γκαλερί της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Ιούνιο.

Πρόστιμο ύψους 9.100 δολαρίων και απέλαση στην Ελλάδα επέβαλε αμερικανικό δικαστήριο στον Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη για την κλοπή ακουαρέλας του Σαλβαδόρ Νταλί σε γκαλερί της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Ιούνιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο 29χρονος Φοίβος Ισταυρίογλου άρπαξε τον πίνακα, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 150.000 δολάρια, και τον έβαλε σε μία σακούλα από ψώνια, τη στιγμή που οι κάμερες ασφαλείας κατέγραφαν το γεγονός. Μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων της κλοπής, ο πίνακας ταχυδρομήθηκε ανωνύμως από την Ελλάδα στη διεύθυνση της γκαλερί.

Στη συνέχεια, ο κ. Ισταυρίογλου έλαβε πρόσκληση από ανακριτή που υποδυόταν τον ιδιοκτήτη της γκαλερί για να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, προσφέροντάς του μία θέση συμβούλου. Μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο Κένεντι συνελήφθη από την αστυνομία.

Στο δικαστήριο ο κ. Ισταυρίογλου είχε υποστηρίξει ότι ήταν αθώος και μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολάρια. Χθες, ωστόσο, ομολόγησε την ενοχή του, τονίζοντας ότι «ήταν μια ηλίθια πράξη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Leave a Comment