Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρόστιμο 2.000€ σε επιχείρηση στο Περιστέρι για ελλιπή σήμανση προϊόντων

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ επιβλήθηκε σε επιχείρηση στο Περιστέρι, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, στις 3 Μαρτίου 2025.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν την ελλιπή ενημέρωση των καταναλωτών σε προϊόντα που διατίθενται προς πώληση.

Συγκεκριμένα:

  • Στο προϊόν «Ξεροτήγανα στρογγυλά», το οποίο διατίθετο χύμα, δεν υπήρχαν ενδείξεις σχετικά με τα αλλεργιογόνα συστατικά στην πινακίδα πώλησης, όπως προβλέπεται.

  • Στο προϊόν «Ξεροτήγανα Μπουκιές», επίσης χύμα διάθεσης, δεν υπήρχε τοποθετημένη πινακίδα με τις απαιτούμενες πληροφορίες δίπλα στο προϊόν, ώστε να είναι άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή η σύνδεση της πληροφορίας με το είδος. Επιπλέον, δεν αναγραφόταν η τιμή πώλησης ανά μονάδα μέτρησης ούτε η ονομασία του προϊόντος.

  • Σε προσυσκευασμένο προϊόν με την ένδειξη «Κρασί Ερυθρό 1,5 λτ» διαπιστώθηκε ελλιπής επισήμανση, καθώς δεν υπήρχαν οι προβλεπόμενες ενδείξεις ούτε επί της συσκευασίας ούτε στην πινακίδα πώλησης.

Οι παραβάσεις αφορούν την πληρότητα και ορθότητα των πληροφοριών που πρέπει να παρέχονται στους καταναλωτές κατά την αγορά τροφίμων και λοιπών προϊόντων, με τις αρμόδιες αρχές να προχωρούν στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Αιγάλεω: 3 συλλήψεις για επικίνδυνα απόβλητα στον Κηφισό

Peristerinews.gr Newsroom

Τρεις νεαρές Ρουμάνες μάζευαν «δωρεές» για σύλλογο κωφών

Peristerinews.gr Newsroom

Δημογραφικό: Κατέρρευσαν οι γεννήσεις στην Ελλάδα – Ποιοι νομοί αδειάζουν

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment