Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 3.500 ευρώ επιβλήθηκαν σε δύο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Περιστέρι, έπειτα από ελέγχους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών.
Στην πρώτη περίπτωση, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ σε κρεοπωλείο που βρίσκεται στην οδό Καρυάτιδος 13 στο Περιστέρι. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου 2026, οι αρμόδιοι υπάλληλοι διαπίστωσαν την ύπαρξη υπολείμματος κιμά στη μηχανή κοπής κρέατος από προηγούμενη κοπή, συνολικού βάρους 305 γραμμαρίων.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε αναρτηθεί η απαιτούμενη ετικέτα με τα πλήρη στοιχεία του ζώου από το οποίο προερχόταν το κρέας.
Για τις συγκεκριμένες διαπιστώσεις επιβλήθηκε στην επιχείρηση το διοικητικό πρόστιμο των 1.500 ευρώ.
Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ
Σε δεύτερη περίπτωση, πρόστιμο συνολικού ύψους 2.000 ευρώ επιβλήθηκε σε σούπερ μάρκετ, το οποίο διατηρεί υποκατάστημα στην οδό Καρυάτιδος 13, στη Νέα Ζωή Περιστερίου.
Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν προβλήματα στην αναγραφή των στοιχείων σε δύο προϊόντα. Συγκεκριμένα, στις εγχώριες ντομάτες τσαμπί Δράμας και στις εγχώριες πατάτες Θήβας δεν αναγραφόταν η ένδειξη που αφορά την ποικιλία.
Για κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις αντιστοιχούσε πρόστιμο 500 ευρώ, με το συνολικό αρχικό ποσό να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση, πρόκειται για υποτροπή της ίδιας παράβασης, με αποτέλεσμα το συνολικό πρόστιμο να διαμορφωθεί τελικά στα 2.000 ευρώ.
Οι δύο αποφάσεις εκδόθηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου 2026, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην αγορά για την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων λειτουργίας και ενημέρωσης των καταναλωτών.

