PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρόσθετα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας για υγειονομική θωράκιση


Πρόσθετα μέτρα στις πύλες εισόδου αποφασίστηκαν το πρωί στη διάρκεια σύσκεψης στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα:

1. Εντείνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας, με έμφαση στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα.

Από 1 έως 11 Ιουλίου στις πύλες εισόδου έγιναν 67.797 τεστ Covid-19, εκ των οποίων μόνο τα 218 βγήκαν θετικά, ποσοστό 0,35%.

Τα στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν πως τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια από άλλα σημεία εισόδου, όπως πχ το αεροδρόμιο «Ελ. Βενζιέλος» της Αθήνας.

Για τον λόγο αυτόν, από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι έλεγχοι στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα θα είναι εξονυχιστικοί και η είσοδος στην Ελλάδα θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό. Σε περίπτωση προσκόμισης πλαστού πιστοποιητικού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

2. Ενισχύονται οι έλεγχοι και στις πύλες εισόδου από την Αλβανία. Ήδη το Σαββατοκύριακο έγιοναν 1.011 στοχευμένα τεστ στην Κακαβιά, θα ακολουθήσουν ανάλογα τεστ και στην Κρυσταλλοπηγή.

3. Ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Ιουλίου και από τη Σουηδία από τις 22 Ιουλίου. Ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, θα εξεταστεί το άνοιγμα και από άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, από το τέλος Ιουλίου, με υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα.

4. Ζητήθηκε από την επιτροπή λοιμωξιολόγων να εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίασή της η άμεση απαγόρευση πανηγυριών και λοιπών εκδηλώσεων-μαζικών συγκεντρώσεων, τουλάχιστον έως τα τέλη Ιουλίου.

«Η αύξηση των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού χτυπά καμπάνα για όλους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως γι’ αυτόν τον λόγο αυξάνονται και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όπως έκανε γνωστό, από την περασμένη Πέμπτη κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της γ.γ. Προστασίας Καταναλωτή έκαναν 590 ελέγχους πανελλαδικά και βεβαίωσαν 63 παραβάσεις. Επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα, συνολικού ύψους 51.000 ευρώ, αλλά και διοικητικές κυρώσεις αναστολής δραστηριότητας συνολικά για 120 ημέρες.

«Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι θα ήταν άδικο να γίνουμε θύματα της επιτυχίας μας.

Θα ήταν λάθος να υποτιμήσουμε την ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα, που δείξαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας με αποτέλεσμα να σωθούν ζωές και να αναδειχθεί η πατρίδα μας σε διεθνές πρότυπο στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού» είπε ο κ. Πέτσας.

Όπως συμπλήρωσε, θα ήταν κρίμα να χάσουμε τώρα το κεκτημένο που αποκτήσαμε. Αντιθέτως οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κεκτημένο αυτό ως κόρην οφθαλμού.

Ο κορονοϊός δεν έφυγε, αλλά είναι εδώ και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωση.

Είναι λοιπόν, επιτακτική ανάγκη, να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό» υπογράμμισε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, συνομιλεί με τους ειδικούς και θα λαμβάνει οποιαδήποτε μέτρα χρειάζονται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment