PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προσλήψεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις


Ανακατάταξη Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης και στα τρία σώματα των Ενόπλων δυνάμεων προβλέπει η ΚΥΑ του υφυπουργού Οικονομικών και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ανακατάταξη 600 ΟΒΑ (Ειδικών Δυνάμεων) και 600 ΟΒΑ (Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού, Τεχνικού, Υγειονομικού) στο Στρατό Ξηράς για βραχεία περίοδο τριών ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για επιπλέον τρία έτη. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων καθορίστηκε η 30η Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ οι ενδιαφερόμενοι για την ανακατάταξη ως ΟΒΑ (Ειδικών Δυνάμεων) θα πρέπει να είναι γεννημένοι από την 1-1-1996 και μετά ενώ οι ενδιαφερόμενοι για την ανακατάταξη ως ΟΒΑ (Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού, Τεχνικού, Υγειονομικού) θα πρέπει να είναι γεννημένοι από την 1-1-1993 και μετά. Επιπλέον, για τους έφεδρους πρέπει να μην έχουν παρέλθει τρία έτη από την ημερομηνία της οριστικής απόλυσής τους κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών, ενώ για τους οπλίτες, θα πρέπει μέχρι την 30η Απριλίου να διανύεται το τελευταίο τρίμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται από τους εφέδρους στις Στρατολογικές Υπηρεσίες στις οποίες υπάγονται (ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαμονής τους) και από τους οπλίτες στις Μονάδες που υπηρετούν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής, τα δικαιολογητικά, τις αθλητικές δοκιμασίες και λοιπά διαδικαστικά θέματα για τους υποψηφίους ΟΒΑ Ειδικών Δυνάμεων δείτε τον σύνδεσμο και για την αντίστοιχη των λοιπών Όπλων – Σωμάτων δείτε τον σύνδεσμο.

Η ανακατάταξη ή επανακατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία αφορά τετρακοσίων 400 οπλίτες και έφεδρους για βραχεία περίοδο τριών ετών, με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για επιπλέον τρία έτη.

Παράλληλα, δύο προκηρύξεις για συνολικά 400 θέσεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment