PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ σε γυμνάσια και λύκεια


Οι περιοχές, οι ειδικότητες και οι αμοιβές.

Προσλήψεις 972 εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια γενική και τεχνική εκπαίδευση αναμένεται να πραγματοποιηθούν για την εφαρμογή προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα φέρει τον τίτλο «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ – ΕΠΑΛ) – ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1 και ΆΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2» και εντάσσεται σε έναν από τους 4 στρατηγικούς στόχους της εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης που είναι αυτός της αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης και της προώθησης της κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Περιοχές πρόσληψης

Όσον αφορά τις περιοχές πρόσληψης αυτές θα πραγματοποιηθούν σε πολλές περιοχές της χώρας δίνοντας ως ένα βαθμό λύση και στο πρόβλημα των κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.. Συγκεκριμένα ο Άξονας προτεραιότητας 1 στον οποίο και αναμένονται 592 προσλήψεις αφορά 8 περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα τις: Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης.

Ο Άξονας προτεραιότητας 2 στον οποίο αναμένονται 380 προσλήψεις αφορά 3 περιφέρειες της χώρας που είναι η Κεντρική Μακεδονίας, η ∆υτική Μακεδονία και η Αττική.

Με βάση τα πιο πάνω διαπιστώνει κανείς ότι μέχρι στιγμής δεν περιλαμβάνονται οι περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας στους άξονες 1 και 2 οπότε δεν αναμένονται προσλήψεις σε αυτές τις δυο περιοχές εκτός αν υπάρξει και άξονας 3 που πιθανόν να εντάξει τα σχολεία των δυο αυτών περιφερειών στο πρόγραμμα.

Ειδικότητες

Με βάση τα όσα αναφέρονται στις δράσεις του προγράμματος αναμένεται η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε γυμνάσια, ενιαία και επαγγελματικά λύκεια. Άρα μέσω του προγράμματος αυτού θα ωφεληθούν εκπαιδευτικές ειδικότητες που διδάσκουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι προσλήψεις δεν θα αφορούν λοιπόν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, αμοιβές και δικαιώματα

Όσοι προσληφθούν ως αναπληρωτές μέσω του ΕΣΠΑ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν τα ίδια μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όπως και υποχρεώσεις που έχουν οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Οπότε δεν πρέπει να ανησυχούν ότι θα αμείβονται με λιγότερα χρήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment