PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Προσκλητήριο» Αλ. Τσίπρα για εθνικό διάλογο σε μεγάλα εθνικά θέματα


Εθνικό διάλογο στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογήσει η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Ο Πρωθυπουργός προτίθεται να καλέσει σε εθνικό διάλογο όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς του τόπου και προσθέτει ότι οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. Θέλω να πιστεύω, σημειώνει, ότι οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση.

Φυσικά, προσθέτει ο κ. Τσίπρας, «ο δρόμος της καταγγελίας και της αδιέξοδης πολιτικής δημαγωγίας παραμένει πάντα εύκολος, αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι ώριμες και αναγκαίες , η κοινωνία το καταλαβαίνει και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει».

Αναφερόμενος στην παιδεία, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δημοκρατική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες».

Υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη συνεργασίας και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, σημειώνοντας ότι «είναι επιτέλους η ώρα να πάμε σε μια ευρεία και συνολική μεταρρύθμιση που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, αλλά στην ενίσχυση και διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών».

«Σέβομαι την απόφαση του Γαβριήλ»

«Σέβομαι την απόφαση του Γαβριήλ, αλλά δεν την κατανοώ», αναφέρει ο Πρωθυπουργός, ερωτηθείς σχετικά με την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Του «πιστώνει», πάντως, το γεγονός ότι παρέδωσε την έδρα του. «Προσπαθώ να θυμηθώ ποια ήταν η τελευταία φορά που βουλευτής που διαφώνησε με το κόμμα του και παρέδωσε την έδρα και δεν μπορώ. Αυτή είναι η μόνη ηθική στάση , ιδίως όταν η εκλογή ήταν με λίστα και η συμφωνία γνωστή», αναφέρει ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του.

Διαβεβαιώνει δε ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή, γιατί έχει ξεκάθαρο “οδικό χάρτη”. Ξέρει πολύ καλά που θέλει να πάει και ξέρει τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment