PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρόσκληση του 3ου ΕΠΑΛ Περιστερίου προς τις τοπικές επιχειρήσεις



Το 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου απευθύνει πρόσκληση προς τις τοπικές επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου που επιθυμούν να απασχολήσουν εργαζόμενους με επιδότηση, αποφοίτους του ΕΠΑΛ με το θεσμό της Μαθητείας στην επιχείρησή τους.

Η εκπαίδευση – μαθητεία έχει διάρκεια ενός χρόνου και περιλαμβάνει πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας και μαθητεία σε εργασιακό χώρο, διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε τέσσερις ημέρες (4 ημέρες από 7 ώρες) και μία ημέρα (7 ώρες) υποχρεωτική παρακολούθηση εργαστηριακών μαθημάτων στο ΕΠΑΛ.

Η ειδικότητα Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας που προσφέρονται από το ΕΠΑΛ Περιστερίου για το σχολικό έτος 2017-18 είναι πτυχιούχοι Πληροφορικής και αφορά ελάχιστο αριθμό 3 μαθητευόμενους. Κάθε φορέας μπορεί να απασχολήσει από έναν και πάνω μαθητευόμενους ανάλογα με τις ανάγκες του.

Η Μαθητεία, πραγματοποιείται μετά από σύναψη Σύμβασης Μαθητείας μεταξύ του μαθητή, του εργοδότη που τον υποδέχεται καθώς και του ΕΠΑΛ.

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση που ορίζεται στο 75% επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας-Μαθητείας». Ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλει στον μαθητευόμενο μόνο τα ποσό των 9,35€/ημέρα εργασίας (6,12€ ημερομίσθιο + 3,23€ ασφαλιστικές εισφορές) και όλο το ποσό για τις άδειες που δικαιούται ο μαθητής.

Ο εργοδότης μετά την λήξη της σύμβασης των εννέα μηνών δεν έχει καμία άλλη υποχρέωση προς τον μαθητευόμενο. Αν κατά την διάρκεια της Μαθητείας παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα με τον μαθητή, ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να κάνει καταγγελία της σύμβασης στον διευθυντή του ΕΠΑΛ, ενώ αν δεν βρεθεί κάποια λύση μεταξύ του Εργοδότη και του Μαθητή, ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να κάνει διακοπή της σύμβασης και ο μαθητής χάνει το έτος Μαθητείας.

Αν ο εργοδότης ενδιαφέρεται για να συμμετέχει στον θεσμό του «Μεταλυκειακό έτος – τάξη Μαθητείας» και να απασχολήσει εξειδικευμένο πτυχιούχο ενήλικο μαθητή του ΕΠΑΛ, μπορεί να απευθυνθεί στο 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, να συμβουλευτεί τον οδηγό για τον εργοδότη  http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2017/ΟΔΗΓΟΣ_ΕΡΓΟΔΟΤΗ_ΜΑΘΗΤΕΙΑ_ΥΠΠΕΘ_ΕΚΔΟΣΗ_9_2017.pdf και  να επισκεφθεί τη  διαδικτυακή  πύλη  (portal)  του  ΟΑΕΔ  στον  σύνδεσμο (http://www.oaed.gr/-/deltio-typou-enarxe-leitourgias-portal-matheteias), στον οποίο καλούνται οι εργοδότες να προσφέρουν θέσεις Μαθητείας για όλες τις δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.  Για  τους  Δημόσιους  φορείς  έχουν  δοθεί  οδηγίες  σύνδεσης  στο  portal  (username  & password)  από  τον  ΟΑΕΔ  ενώ  οι  ιδιωτικές  επιχειρήσεις  έχουν  πρόσβαση  μέσω  του  συστήματος πιστοποίησης  της  Ανεξάρτητης  Αρχής  Δημοσίων  Εσόδων  (ΑΑΔΕ).  Σε  κάθε  περίπτωση  για  τεχνική υποστήριξη καλέστε στο 11320 (γραμμή ΟΑΕΔ).

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε, στα τηλέφωνα του 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου 2105782223-4 κος Ρίζος Δημήτριος (διευθυντής) και κα Χαριτοπούλου Ευαγγελία (Καθηγήτρια Πληροφορικής 3ου ΕΠΑ.Λ.)

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Οδηγός διέλυσε 40 αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο της Κυψέλης (vid)

Peristeri News

Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment