PeristeriNews.gr
Διεθνή

Προσγειώθηκε στην Ταϊβάν το αεροπλάνο με τη Νάνσι Πελόζι


Προσγειώθηκε το αεροπλάνο με τη Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, σε μια ιστορική επίσκεψη με απρόβλεπτες συνέπειες στις ήδη τεταμένες σινοαμερικανικές σχέσεις.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αξιωματούχο των ΗΠΑ που επισκέπτεται το νησί από το 1997.

Το υψηλότερο κτίριο στην Ταϊβάν, ο πύργος Ταϊπέι 101 καλωσόρισε νωρίτερα την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. «Νάνσι Πελόζι, καλώς ήρθες στην Ταϊβάν. Ευχαριστούμε».

«Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας μας στην Ταϊβάν τιμά την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ να υποστηρίξει τη ζωντανή Δημοκρατία της Ταϊβάν. Οι συζητήσεις μας με την ηγεσία της Ταϊβάν επιβεβαιώνουν την υποστήριξή μας στον συνεργάτη μας και προωθούν τα κοινά μας ενδιαφέροντα, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης μιας ελεύθερης και ανοιχτής περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού», ανέφερε στο Twitter η κ. Πελόζι αμέσως μετά την άφιξή της.

«Κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35» διέσχιζαν τα στενά της Ταϊβάν», που χωρίζουν την ηπειρωτική Κίνα από το νησί που διεκδικείται από το Πεκίνο, μετέδωσε πριν από λίγο η κινεζική κρατική τηλεόραση CGTN.

Από νωρίς το πρωί έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Ταϊβάν μαχητικά κινεζικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, εν αναμονή της άφιξης της κ. Πελόζι. Κινέζοι σχολιαστές καλούσαν τον στρατό να καταρρίψει το αεροπλάνο.

Η επίσκεψη φέρνει νέες γεωπολιτικές εξελίξεις με την απάντηση της Κίνας να αναμένεται. Όλος ο κόσμος έχει στραμμένα τα βλέμματά του στο νησί αυτό – που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο και στην παγκόσμια οικονομία- περιμένοντας να δει το πώς θα αντιδράσει η Κίνα. Το Πεκίνο έχει εξοργιστεί από την απόφαση της Πελόζι και την ώρα που ο Λευκός Οίκος κρατάει χαμηλά τους τόνους, εκείνο δηλώνει πως δεν θα αφήσει αναπάντητη την «πρόκληση» αυτή.

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, διεμήνυσε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα πως «όποιος παίζει με τη φωτιά, καίγεται».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment