PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Προσφορά υλικού για το σχολείο «Ελλάς» στην Ακτή Ελεφαντοστού


Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου ο Επιστημονικός Συντονιστής των Κοινωνικών Δράσεων καθηγητής Γιώργος Βαθιώτης επισκέφθηκε έπειτα από πρόσκληση την Γενική Πρόξενο Μέρω Κεσεσίογλου στην Πρεσβεία της Ακτής Ελεφαντοστού.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να προσφέρει σε συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά Κινήματα Αλληλεγγύης παιδικά ρούχα, παιχνίδια, υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό για τα παιδιά του σχολείου «Ελλάς» που φοιτούν στην ομώνυμη χώρα.

Η Γενική Πρόξενος Μέρω Κεσεσίογλου αφού τον ευχαρίστησε για την ευγενική προσφορά των Κινημάτων Αλληλεγγύης, τον ενημέρωσε ότι στο σχολείο «Ελλάς», που βρίσκεται στα σύνορα Ακτής Ελεφαντοστού και Λιβερίας, φοιτούν 1.000 παιδιά, που μαθαίνουν, μέσα σε εμφύλιο πόλεμο, την Ελληνική Γλώσσα και την Ελληνική Ιστορία.

Ο Γιώργος Βαθιώτης κατά την παράδοση του υλικού ανέφερε: «Τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας γιατί η ελληνική ομογένεια υπάρχει παντού. Δεν είμαστε μόνο 10 εκατομμύρια Έλληνες. Είμαστε άλλα 20 εκατομμύρια που διασκορπισμένοι στον πλανήτη μεταλαμπαδεύουμε την ελληνική λεβεντιά και ψυχή. Σκοπός κάθε κίνησής μας που αφορά ανθρωπιστική βοήθεια από το υστέρημα των Ελλήνων ή από τους ομογενείς του εξωτερικού ή από τα Κινήματα Αλληλεγγύης είναι να δηλώσουμε όχι μόνο παρόντες στην Παγκόσμια Ιστορία αλλά να εμφυσήσουμε στην σκέψη κάθε ανθρώπου ότι η Ιστορία της Ανθρωπότητας ξεκίνησε από την Ελλάδα και καταλήγει στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε με αμείωτο ζήλο και άκρατο ενθουσιασμό να στηρίζουμε όσες προσπάθειες αφορούν την ελληνική καρδιά και ψυχή. Οφείλουμε στους εαυτούς μας όχι μόνο να είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας αλλά να κάνουμε υπερήφανους ως Έλληνες και τους απογόνους μας. Όταν λαοί, όπως η Ακτή Ελεφαντοστού, υπό αντίξοες συνθήκες διδάσκουν την Ελληνική Ιστορία εμείς στηρίζουμε έμπρακτα και καμαρώνουμε αυτές τις πρωτοβουλίες σεβασμού και ελπίδας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment