PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προσαγωγές ανήλικων μαθητών στο Περιστέρι


Το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου 2015 στο χώρο μπροστά από το 14Ο Γυμνάσιο Περιστερίου στην οδό ΚΥΠΡΟΥ αστυνομικοί του Τμήματος Περιστερίου καταδίωξαν, συνέλαβαν και προσήγαγαν στο Τμήμα Μπουρναζίου 4 ανήλικους μαθητές του 14ου Γυμνασίου.

Η ενέργεια αυτή των αστυνομικών αποδόθηκε σε ανώνυμη καταγγελία για βανδαλισμούς και εκτεταμένες υλικές φθορές στο Γυμνάσιο.

Η Διευθύντρια του σχολείου που ειδοποιήθηκε έλεγξε το χώρο του διδακτηρίου και δεν διαπίστωσε ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ Ή ΥΛΙΚΗ ΦΘΟΡΑ. Οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι αφού κρατήθηκαν τα ονόματα τους με ότι αυτό συνεπάγεται…

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση των Φορέων του Περιστερίου. Η Ένωση Γονέων, η Ά ΕΛΜΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ, η ΑΣΓΜΕ, η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ_o

Πολυμελής αντιπροσωπεία έκανε αργά το βράδυ παράσταση διαμαρτυρίας στον Αξιωματικό Υπηρεσίας και τέθηκαν με έντονο τρόπο τα προβλήματα που δημιούργησε η εν λόγω αυθαίρετη παρέμβαση των διωκτικών αρχών.

Ανήλικοι μαθητές έξω από το χώρο του Σχολείου στη θέα των οχημάτων της Αστυνομίας τράπηκαν σε φυγή και τους συνέλαβαν μετά από καταδίωξη οι άντρες του Αστυνομικού Τμήματος.

Δεν είναι λογικό οι μικροί μαθητές να τρομοκρατηθούν μετά από όσα έχουν γίνει στο παρελθόν; Θυμίσαμε και θυμηθήκαμε την λειτουργία κάποιου άλλου ένστολου που αφαίρεσε τη ζωή του εφήβου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το Περιστέρι δεν είναι οι «δρόμοι της Νέας Υόρκης» και θεωρήσαμε υπερβάλλοντα τον ζήλο απέναντι σε 14χρονα παιδιά.

Ένα ζήτημα που προέκυψε ήταν ότι   δεν ειδοποιήθηκαν οι γονείς των ανηλίκων ως θα όφειλε η Αστυνομική Αρχή.

Σε κάθε περίπτωση όλη η διαδικασία είναι βέβαιο ότι αποτυπώθηκε με τον πιο έντονο τρόπο , βίαια στην ψυχή των ανηλίκων μαθητών μας.

Η σύλληψη και «προσαγωγή» στο ΑΤ χωρίς στοιχειωδώς πριν να γίνει έρευνα όσον αφορά την διάπραξη αξιόποινων πράξεων «βανδαλισμοί» είναι κατακριτέα και το επισήμανε ή αντιπροσωπεία των φορέων στον Αξιωματικό Υπηρεσίας.

Επιφυλαχθήκαμε ανάλογο διάβημα να γίνει σήμερα στον Διοικητή του Α.Τ. τοπικά αλλά και έντονο διάβημα σε πολιτικό επίπεδο στους «Υπουργούς Δημόσιας Τάξης» Κ. Τόσκα και παιδείας κ.Φίλη.

Ειρήσθω εν παρόδω η κατάθεση πρότασης και ψήφιση από το Κοινοβούλιο Ρύθμισης που δεν θα ποινικοποιεί τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των μαθητών, κάποιοι ή λειτουργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τις κατευθύνσεις των πολιτικών τους προϊσταμένων ή υπάρχει υποκρισία και διγλωσσία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν θέλουμε να υπάρξει κλίμα όξυνσης και αντιπαράθεσης με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό.

Η κάθε σχολική κοινότητα μπορεί να ρυθμίζει τα του οίκου της χωρίς την παρέμβαση της Αστυνομίας .Είναι παιδαγωγική πολιτική αδιαπραγμάτευτη θέση.

Σε κάθε περίπτωση θα κοινολογήσουμε το συμβάν στο Δήμαρχο Περιστερίου και το πολιτικά κόμματα ώστε ο καθένας από τη μεριά του να αναλάβει τις ευθύνες και το ρόλο που του αναλογεί.

Στην αντιπροσωπεία μετείχαν ο Δημήτρης Κοντός από την ΑΣΓΜΕ , ο Κώστας Λεμπέσης από την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας , από την Ένωση Γονέων ο Σωτήρης Τρυγώνης, Λευτέρης Σιδέρης, Φωτεινή Πραραμύθη και από το Σύλλογο Γονέων του 14ου Γυμνασίου ο Γιώργος Κόλλιας καθώς και μέλη του Συλλόγου.

ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ με την παράταξη των Ενεργών Πολιτών

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ με την παράταξη των Ενεργών Πολιτών

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Leave a Comment