PeristeriNews.gr
Διεθνή

Προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων με Κίεβο «βλέπει» ο Ν. Αναστασιάδης


Την στήριξη της Λευκωσίας στην πορεία της Ουκρανίας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ουκρανό ομόλογό του, Πέτρο Ποροσένκο, στο Κίεβο.

Ο Κύπριος πρόεδρος επισήμανε ότι οι σχέσεις Κύπρου-Ουκρανίας «όχι μόνο δεν διαταράχθηκαν, αλλά αντίθετα μέσα από τις θέσεις αρχής των ουκρανικών κυβερνήσεων και των θέσεων αρχής της κυπριακής κυβέρνησης, στα θέματα που από κοινού αντιμετωπίζουμε, αποδεικνύεται ότι ισχυροποιούνται και δημιουργούνται οι προοπτικές να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικές».

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, υποστηρίζει θέσεις αρχής για την ανεξαρτησία και κυριαρχία κάθε κράτους και φυσικά της Ουκρανίας. «Η ευχή μας, αλλά και η δική μας πολιτική θέση είναι ότι θα πρέπει μέσα από τον διπλωματικό διάλογο, όπως έχει καθοριστεί, να βρεθεί μια ειρηνική λύση που να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Ουκρανίας» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κ. Ποροσένκο τόνισε ότι η επίσκεψη του  κ. Αναστασιάδη «είναι απόδειξη της επιθυμίας των δύο χωρών για περαιτέρω ανάπτυξη των αμοιβαίως ωφέλιμων σχέσεων τους» και ένδειξη της στήριξης της Κύπρου «προς την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας, προς τη σύνδεση με την Ευρώπη».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment