PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προκλητική δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης


Με διπλωματικά «αντίποινα» απειλεί τη χώρα μας με προκλητικό τρόπο το υπουργείο Εξωτερικών στην Τρίπολη καθώς ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας δεν υπέκυψε στον ωμό εκβιασμό για να συναντηθεί με τον Λίβυο υπουργό που υπέγραψε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Σε ανακοίνωση του Λιβυκού υπουργείου Εξωτερικών στην Τρίπολη εξαπολύει απαράδεκτη επίθεση στον Νίκο Δένδια, αναφέροντας χαρακτηριστικά και με προκλητικό ύφος:

«Παρά τις ωμές πολιτικές και θέσεις που υιοθέτησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών τις τελευταίες ημέρες προς τα συμφέροντα του λιβυκού κράτους και τις μη ισορροπημένες δηλώσεις του για την κυριαρχία της Λιβύης και το δικαίωμά της σε σχέσεις που εκπληρώνουν τις φιλοδοξίες του λαού της, κατόπιν αιτήματός του, το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Λιβύης δέχτηκε την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Τρίπολη σήμερα το πρωί.

Την ώρα που ο Λίβυος Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας ανέμενε να υποδεχθεί τον κ. Δένδια, ο Έλληνας υπουργός αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο του και επέστρεψε χωρίς καμία εξήγηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται μάλιστα ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Λιβύης αποδοκιμάζει αυτή τη συμπεριφορά και θα λάβει τα κατάλληλα διπλωματικά μέτρα που διαφυλάσσουν το κύρος και την κυριαρχία της Λιβύης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment