PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προκαταρκτική για την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία


Προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Οι ερευνητές στο Ρίο ντε Ζανέιρο υποψιάζονται πως ο πρέσβης δολοφονήθηκε κατ’ εντολήν της συζύγου του και ενός αστυνομικού (σ.σ.: χωροφύλακα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο) με τον οποίο η τελευταία διατηρούσε ερωτική σχέση, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV, επικαλούμενο πηγές στην αστυνομία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης στο Globo TV, σύμφωνα πάντα με το Reuters, πως το πτώμα που βρέθηκε απανθρακωμένο στο αυτοκίνητο, που ο πρεσβευτής είχε μισθώσει για τις διακοπές του στο Ρίο, ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.

Σημειώνεται ότι οι αρχές της Βραζιλίας ανακρίνουν τη σύζυγο, ενώ όπως αναφέρει στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα η αστυνομία τη θεωρεί «ύποπτη».

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η βραζιλιάνικης καταγωγής σύζυγος του πρεσβευτή Κυριάκου Αμοιρίδη, είχε ήδη ανακριθεί χθες, όμως «ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης θέλησε να την ξαναδεί».

Η ίδια, καθώς και «ένας χωροφύλακας» και «ένας νεαρός» ανακρίνονται σήμερα ως «ύποπτοι», διευκρίνισε η πηγή αυτή, σύμφωνα πάντα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εφημερίδα O Globo υποστηρίζει από την πλευρά της πως υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για «έγκλημα πάθους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment