Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προκαλεί και πάλι ο Σόιμπλε

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Στην πρόσφατη επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα αναφέρθηκε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Στην πρόσφατη επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, που σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις, αναφέρθηκε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος βρίσκεται στο Τόκιο για την ετήσια συνεδρίαση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Εξακολουθώ να ανησυχώ για τις διαμαρτυρίες, αλλά, αν παίρνεις αποφάσεις λαμβάνοντας υπ’ όψιν διαδηλωτές, δεν θα έχεις ποτέ μια βιώσιμη πολιτική» δήλωσε ο Σόιμπλε στη διάρκεια συζήτησης με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζοντας πως στην Αθήνα διαδήλωσαν 15.000 άνθρωποι, ο υπουργός έθεσε τη ρητορική ερώτηση «Είναι, άραγε, αυτοί μια πλειοψηφία;», προσθέτοντας ότι: «Στη δημοκρατία, η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει. Μια μειοψηφία μπορεί να διαμαρτύρεται, όμως τις αποφάσεις τις παίρνουν οι πολιτικοί ηγέτες».

Αναφερόμενος στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι υπάρχει εναλλακτική εκτός από την επιλογή της μείωσης του χρέους των κρατών της Ευρωζώνης, ενώ η επικεφαλής του Ταμείου ζήτησε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική από τη μείωση μεσοπρόθεσμα των χρεών των κρατών που είναι υπερβολικά υψηλά, κυρίως εννοείται για το ευρώ και τη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός και πρόσθεσε ότι: «εννοείται ότι με ένα ενιαίο νόμισμα η πίεση στην ανταγωνιστικότητα είναι πολύ ισχυρή για όλες τις χώρες».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τσίπρας για επίδομα ανεργίας: «Σχέδιο Μητσοτάκη, όχι άποψη Μαρινάκη»

Peristerinews.gr Newsroom

Κυρ. Μητσοτάκης από Καστελλόριζο: 5.000 ευρώ για δημόσιους υπαλλήλους και νοικοκυριά

Peristerinews.gr Newsroom

Ν. Ανδρουλάκης από τη ΔΕΘ: «Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων»

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment