PeristeriNews.gr
Διεθνή

Προειδοποιητικές «ξεναγήσεις» πολιτικών στις φυλακές της Κίνας


Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έχει θέση την καταπολέμηση της διαφθοράς στην κορυφή των προτεραιοτήτων του από τότε που ανέλαβε την εξουσία εδώ και δύο χρόνια.

Οι κινεζικές αρχές έχουν «ξεναγήσει» κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών τους σε φυλακές ως προειδοποίηση ενάντια στη διαφθορά, γράφει σήμερα η εφημερίδα China Daily.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο Χουμπέι, την ανατολική περιφέρεια της Κίνας, 70 στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος και οι σύζυγοί τους «επισκέφθηκαν πρώην αξιωματούχους στη φυλακή της πόλης και διέμειναν μια μέρα στη φυλακή ως επιμορφωτική προειδοποίηση».

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έχει θέση την καταπολέμηση της διαφθοράς στην κορυφή των προτεραιοτήτων του από τότε που ανέλαβε την εξουσία εδώ και δύο χρόνια, ερευνώντας και συλλαμβάνοντας υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους της κυβέρνησης, υψηλόβαθμα στελέχη στις ένοπλες δυνάμεις και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Σύμφωνα με την China Daily φωτογραφίες των ανακρίσεων είναι αναρτημένες στους τοίχους της φυλακής προς συμμόρφωση. «Είναι εντυπωσιακό να έχει παρακολουθήσει κανείς τη βαθιά μεταμέλεια των πρώην αξιωματούχων ενώ εκτίουν την ποινή τους στη φυλακή» είπε στην εφημερίδα ένας αξιωματούχος της περιφέρειας Χουμπέι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment