PeristeriNews.gr
Διεθνή

Προειδοποίηση στις ΗΠΑ για την αντιπυραυλική άμυνα


Αυστηρή προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανάγκη συνεργασίας στην αντιπυραυλική άμυνα εξαπέλυσε ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανάγκη συνεργασίας στην αντιπυραυλική άμυνα εξαπέλυσε ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποστηρίζοντας ότι ελλείψει συμφωνίας η Μόσχα θα αποσυρθεί από τη Συνθήκη START για τον πυρηνικό αφοπλισμό με την Ουάσινγκτον και έτσι η ανθρωπότητα θα γυρίσει στην εποχή του ψυχρού πολέμου.

«Αυτό θα ήταν ένα πολύ κακό σενάριο. Θα ήταν σενάριο που θα μας γύριζε πίσω στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου» δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 800 δημοσιογράφοι από όλα τα ΜΜΕ του κόσμου.

Μετά την έναρξη ισχύος της Συνθήκης το Φεβρουάριο έχουν ανακύψει νέες διαφορές, κυρίως εξαιτίας της αμερικανικής ανακοίνωσης ότι θα εγκαταστήσει ραντάρ αναχαίτισης πυραύλων σε μία πρώην σοβιετική βάση στη Ρουμανία, κάτι που προκαλεί την εντονότατη αντίδραση της Ρωσίας.

Στην ίδια συνέντευξη ο Μεντβέντεφ ρωτήθηκε για την πιθανή υποψηφιότητά του για επανεκλογή στην θέση του προέδρου, ωστόσο προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του.

«Αν αποφασίσω να συμμετάσχω στις προεδρικές εκλογές, θα το ανακοινώσω και δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ» είπε ο Μεντβέντεφ, που όταν ρωτήθηκε για τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Ρώσος πρωθυπουργός έχουν κοινό τρόπο σκέψης, παρόλο που δεν συμφωνούν σε όλα.
«Γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο. Έχουμε κοινό τρόπο σκέψης και κοντινή στρατηγική, αλλιώς η πολιτική μας συνεργασία θα είχε διαλυθεί».

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φήμες ότι Μεντβέντεφ και Πούτιν βρίσκονται σε ρήξη εξαιτίας των προεδρικών εκλογών, καθώς εμφανίζονται και οι δύο ως πρόθυμοι να διεκδικήσουν την θέση, η οποία όμως χωράει μόνο έναν.

Ο Πούτιν διετέλεσε πρόεδρος της χώρας από το 1999 ως το 2008 και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι πολύ πιο δημοφιλής από τον Μεντβέντεφ, ενώ η πλειονότητα των Ρώσων εξακολούθησε να τον θεωρεί ηγέτη της χώρας.
Πολλοί εικάζουν ότι τα καρφιά Μεντβέντεφ οφείλονται στην προσπάθειά του να ξεφύγει από την επιρροή του Πούτιν, καθώς πολλοί επιμένουν να υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί μια μαριονέτα, πίσω από την οποία πάντα κρύβονταν ο πρώην πρόεδρος και νυν πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Leave a Comment