Διεθνή

Προειδοποίηση Ε.Ε. κατά μελών της που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες

Προειδοποίηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε θα διστάσει να προσφύγει κατά των χωρών-μελών που αρνούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων, απέστειλε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Η κ. Αντρέεβα ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη αποστείλει προειδοποιητικές επιστολές στα κράτη-μέλη που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και τόνισε ότι, ως θεματοφύλακας των Συνθηκών, η Κομισιόν δε θα διστάσει να ασκήσει την ισχύ της.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι τόσο οι επίτροποι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Φρανς Τίμερμανς, όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχουν τονίσει επανειλημμένως ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όσον αφορά τη μετεγκατάσταση είναι νομικά δεσμευτικές για όλες τις χώρες.

Αναφερόμενη στα πενιχρά αποτελέσματα του προγράμματος, η κ. Αντρέεβα σημείωσε ότι μέχρι σήμερα μόνον 1816 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί συνολικά από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των χωρών.

Τη Δευτέρα, 45 πρόσφυγες μετεγκαταστάθηκαν από την Ελλάδα στην Ισπανία και πλέον, σύμφωνα με την κ. Αντρέεβα, καθημερινά λαμβάνει χώρα ένας αριθμός μετεγκαταστάσεων.

Related posts

Στον γενετιστή Σβάντε Πάαμπο το Νόμπελ Ιατρικής

Peristeri News

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία έσπασε νέο ρεκόρ

Peristeri News

Βουλγαρία: Στις κάλπες για τέταρτη φορά σε ενάμισι χρόνο

Peristeri News

Leave a Comment