• Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Πρόεδρος της Ιταλίας: Η διαφθορά αποτελεί κλοπή δημοκρατίας

Peristeri News
Δεκέμβριος09/ 2015

Η διαφθορά αποτελεί κλοπή Δημοκρατίας, μολύνει τους θεσμούς, δημιουργεί έλλειψη εμπιστοσύνης, δημιουργεί προβλήματα στο οικονομικό σύστημα και απομακρύνει τους επενδυτές, τόνισε ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Κατά τη «διεθνή ημέρα κατά της διαφθοράς» – μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών – ο κ. Ματαρέλα προσθέτει σε μήνυμά του ότι «είναι δυνατόν να ηττηθεί η διαφθορά αυτή, να σπάσουν οι αλυσίδες της συνενοχής, να απελευθερωθεί η δημόσια ζωή απ’ αυτόν τον καρκίνο».

Σύμφωνα με τον Σέρτζιο Ματαρέλα «υπάρχουν πολλά αντισώματα στην κοινωνία των πολιτών», αρχίζοντας «από τους πολίτες που έχουν επίγνωση της ευθύνης τους» και φθάνοντας μέχρι «τους δημόσιους λειτουργούς οι οποίοι κάνουν το καθήκον τους και τους εθελοντές που δημιουργούν δίκτυα αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης».

Σύμφωνα με τον οργανισμό Transparency International και τον δείκτη της (Corruption Perception Index), η Ιταλία ήταν κατά το 2014 η χώρα στην οποία υπήρχε η αίσθηση ότι η διαφθορά είναι πιο διαδεδομένη από όλες τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωπαϊκής Ένωσης.

Ετικέτες: ,