Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Προεδρικές εκλογές στη Σερβία



Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Σέρβοι πολίτες, προκειμένου να εκλέξουν τον διάδοχο του Τόμισλαβ Νίκολιτς στην προεδρία της χώρας.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, φαβορί είναι ο 47χρονος νυν πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Βούτσιτς, ο οποίος φέρεται να κερδίζει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο, δηλαδή με ποσοστό άνω του 50%.

Συνολικά, τον προεδρικό θώκο διεκδικούν 11 υποψήφιοι. Βασικός αντίπαλος του Βούτσιτς είναι ο πρώην συνεργάτης του, Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος τάσσεται εναντίον της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Ο ρόλος του προέδρου στη Σερβία είναι περιορισμένος και εξαντλείται κυρίως, σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Βούτσιτς είναι ο πλέον δημοφιλής πολιτικός στη βαλκανική χώρα, έχοντας καταφέρει να θέσει τη Σερβία σε τροχιά ένταξης στην Ε.Ε. διατηρώντας παράλληλα, σε «πολύ καλό επίπεδο» τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment