• Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Προχωρούν θετικά οι διαπραγματεύσεις Βρετανίας – Ε.Ε.

Peristeri News
Φεβρουάριος11/ 2016

Βρετανοί αξιωματούχοι και διαπραγματευτές από άλλες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσαν «θετική πρόοδο» στις συνομιλίες τους για το τελικό σχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει στην ένωση.

Τα σημεία τα οποία συζητήθηκαν, σύμφωνα με ευρωενωσιακές πηγές, είναι η διάρκεια του «έκτακτου φρένου», με το οποίο η Μεγάλη Βρετανία θα μπορέσει να ελέγξει ένα μέρος της μετανάστευσης από χώρες – μέλη της Ε.Ε. προς το έδαφός της και ο μηχανισμός με βάση τον οποίο όσα συμφωνηθούν θα ενσωματωθούν στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον κέρδισε την αυτοδυναμία στις εκλογές του 2015, υποσχόμενος τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παρανομή ή μη της χώρας στην Ε.Ε. και έχει ήδη νομοθετήσει τη διεξαγωγή του, το αργότερο μέχρι το τέλος του 2017.

Η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του είναι πλέον ο Ιούνιος του 2016, αφού εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις Λονδίνου – Βρυξελλών, με σταθμό τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης – 19ης Φεβρουαρίου.

 

Ετικέτες: ,