PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πρέπει να φύγει ο Καντάφι


Στη συνέχιση της στρατιωτικής αποστολής στη Λιβύη έως ότου ο Μουαμάρ Καντάφι συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συμφώνησε η διεθνής διάσκεψη του Λονδίνου.

Νέες εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Τρίπολης μετά από αεροπορικές επιδρομές των συμμάχων. Η Βρετανία και το Κατάρ, δύο χώρες που πρωταγωνιστούν στη διεθνή συμμαχία κατά του καθεστώτος του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, διεμήνυσαν στο λαό της χώρας, ότι δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψουν στην προσπάθειά του να δομήσει ένα ειρηνικό μέλλον.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα σε συνέντευξή του στο δίκτυο NBC, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η στρατιωτική δράση και οι διεθνείς κυρώσεις έχουν εξασθενήσει σημαντικά το καθεστώς Καντάφι, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενισχύσει με στρατιωτικό υλικό τους αντικαθεστωτικούς.

Στο μεταξύ, στη σύνοδο του Λονδίνου, με θέμα το μέλλον της Λιβύης μετά την αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι ο Καντάφι πρέπει “να φύγει αμέσως” από την εξουσία ενώ συζητήθηκε το θέμα του εξοπλισμού των εξεγερμένων. Οι μετέχοντες συμφώνησαν ότι θα συνεχιστεί η στρατιωτική αποστολή τους μέχρι ο λίβυος ηγέτης να συμμορφωθεί με όσα περιέχονται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment