PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Πρέπει άμεσα να παρθεί πίσω οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια»


«Δεν πρέπει να γίνει καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία, ιδιαίτερα σε μακροχρόνια και τωρινούς άνεργους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, με αφορμή το θέμα της αναγκαστικής κατάσχεσης σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη που προχώρησε το Δημόσιο.

«Δεν πρέπει να γίνει καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία, ιδιαίτερα σε μακροχρόνια και τωρινούς άνεργους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, με αφορμή το θέμα της αναγκαστικής κατάσχεσης σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη που προχώρησε το Δημόσιο.

«Και από αυτή την άποψη καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια, όπως αυτή που προβάλλει το σημερινό πρωτοσέλιδο του “Ριζοσπάστη” για τον άνεργο μεταλλεργάτη που πήγαν να του κάνουν κατάσχεση επειδή χρωστούσε κάποια παλιά χρέη στην εφορία, κάποια κλήση τροχαίας για 30 ή 40 ευρώ, κάποια τέτοια μικρά ποσά, τα οποία τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ανεργίας του, δεν μπορούσε να τα αποπληρώσει και συσσωρεύτηκαν χρέη, με αποτέλεσμα αυτή την εξέλιξη» συμπλήρωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «θα πρέπει άμεσα να παρθεί πίσω οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια, το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή, δυστυχώς τα άλλα κόμματα δεν ψήφισαν την πρόταση νόμου, θα πρέπει εδώ και τώρα να μην υπάρξει καμία κατάσχεση και να ανακληθεί αυτή η απόφαση». Πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ συμπαραστέκεται, τα εργατικά σωματεία πρέπει να σημάνουν συναγερμό “κανείς μόνος του στην κρίση”».

Συνάντηση με τον δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καισαριανής

«Εκφράσαμε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα του λαού της Καισαριανής και του δημοτικού συμβουλίου, υπερασπιζόμαστε και τον ιστορικό και τον σύγχρονο χαρακτήρα του Σκοπευτηρίου, είμαστε εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποίησης και αλλαγής του χαρακτήρα του», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο και αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου Καισαριανής.

Ο κ. Κουτσούμπας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρθηκε στη μεγάλη ιστορική σημασία του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, ο οποίος «είναι σύμβολο, είναι χώρος αγώνα, αίματος και θυσιών στην περιοχή». «Εκεί οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας και ο ελληνικός λαός έδωσαν το αίμα τους, όπως άλλωστε και σε όλη την Ελλάδα», είπε και τόνισε ότι από αυτή την άποψη δεν πρέπει να πειραχτεί, αντίθετα πρέπει να αποκατασταθεί. «Στην κατεύθυνση αυτή γίνεται προσπάθεια, ολοκληρώνεται το Μουσείο της Αντίστασης και θα πρέπει να ενισχυθεί και από τους μαζικούς φορείς, από το κόμμα μας και από τον λαό της Καισαριανής, γιατί θα αποτελέσει σημαντικό πυρήνα και για τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς για να διατηρείται η ιστορική μνήμη, ιδιαίτερα σήμερα στους πολύ δύσκολους καιρούς μας, με την άνοδο του νεοφασισμού και χιτλερικών-ναζιστικών κομμάτων και ιδεών», προσέθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε επίσης ότι στον χώρο του Σκοπευτήριου η νεολαία μπορεί να αθληθεί, να αναπτύξει πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ μπορεί να γίνει χώρος αναψυχής και πράσινου και για την Καισαριανή, αλλά και για όλο τον λαό της Αττικής και τόνισε: «Τη λύση θα τη δώσει ο λαός της Καισαριανής, τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς και όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης που κατανοούν αυτό το ζήτημα, το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του και στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα για την ανάδειξη του ζητήματος, ώστε να λυθεί οριστικά και τελεσίδικα εδώ και τώρα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καισαριανής Αντώνης Καμπάκας είπε ότι ενημέρωσε το ΚΚΕ για τις κινήσεις του δημοτικού συμβουλίου «σε σχέση με το έγκλημα που πάει να γίνει στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής» και σημείωσε ότι «απευθυνθήκαμε σε αυτό το κόμμα, γιατί η ιστορία έχει γραφτεί από αυτό το κόμμα στον χώρο αυτόν, ζητήσαμε και βοήθεια σε σχέση με το Μουσείο της Αντίστασης και τη βιβλιοθήκη του και πήραμε την υπόσχεση από τον γενικό γραμματέα ότι θα βοηθηθεί αυτή η προσπάθεια».

«Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να απευθυνθεί στον λαό για να λύσει το πρόβλημα που προέκυψε, ο λαός ανταποκρίθηκε, όλη η Καισαριανή είναι ξεσηκωμένη και πιστεύω ότι αυτήν τη φορά θα δοθεί οριστική λύση στο θέμα του Σκοπευτηρίου» κατέληξε ο δήμαρχος Καισαριανής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment