PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Έκφρασης με θέμα «Stop – bullying» στο 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου



Πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Έκφρασης με θέμα «Stop – bullying», την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στο 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ ́ Αθήνας, σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της ΔΔΕ Γ ́ Αθήνας,

Η εκδήλωση απευθυνόταν στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους Συλλόγους Διδασκόντων/Διδασκουσών των σχολικών μονάδων καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, που υλοποίησαν το πρόγραμμα ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις Συμβούλους Εκπαίδευσης κ.κ. Κορακίδη Γεωργία, ΠΕ11 και Μπουλμέτη Γεωργία, ΠΕ30 για την πρόληψη της σχολικής βίας και τη διαχείριση συγκρούσεων.

Χαιρετισμό απηύθυναν η κα Μακρή Δήμητρα, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ ́ Αθήνας, ο κ. Θεοδωράκος Αναστάσιος Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Περιστερίου, ο κ. Κασουρίδης Νικόλαος Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Περιστερίου, η κα Σαρημανώλη Αλεξία Γεν. Γραμματέας της Ένωσης των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Περιστερίου, ο κ. Ανδρεαδάκης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου ΓΕΛ Περιστερίου και η κα Ντούγια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 13ου Γυμνασίου Περιστερίου.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν μαθητές/μαθήτριες, Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής & μέλη των Συλλόγων
Διδασκόντων/Διδασκουσών των σχολικών μονάδων Παιδαγωγικής Ευθύνης της ΣΕ ΠΕ11 κ.
Κορακίδη Γεωργίας και συγκεκριμένα του:

9ου Γυμνασίου Περιστερίου

10ου Γυμνασίου Περιστερίου

13ου Γυμνασίου Περιστερίου

17ου Γυμνασίου Περιστερίου

7ου ΓΕΛ Περιστερίου

9ου ΓΕΛ Περιστερίου

10ου ΓΕΛ Περιστερίου

Η κ. Κορακίδη Γεωργία, Σ.Ε. ΠΕ11 – Φυσικής Αγωγής και μέλος της Ομάδας Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της ΔΔΕ Γ ́ Αθήνας, με την εισήγηση της με θέμα: «Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης στη σχολική κοινότητα», παρουσίασε τις βιωματικές δράσεις & τα αποτελέσματα τους, που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Κοινωνικών Λειτουργών Γ ́ Αθήνας κα Μπουλμέτη Γεωργία, σε Συλλόγους Διδασκόντων/Διδασκουσών καθώς και σε Μαθητικά Συμβούλια σχολικών μονάδων του Δήμου Περιστερίου.

Οι δημιουργίες όλων των σχολικών μονάδων ήταν εξαιρετικές. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν υπέροχες ιστορίες/video εμπνευσμένες από τους μαθητές και τις μαθήτριες, παιχνίδια ρόλων σε σενάρια που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά, απαγγελίες δικών τους ποιημάτων, ακούστηκαν υπέροχες μελωδίες και συνθέσεις. Αναφέρθηκαν έννοιες όπως η διαφορετικότητα και ο σεβασμός στα δικαιώματα του άλλου.

Το φεστιβάλ με την ενεργοποίηση του μαθητικού πληθυσμού δημιούργησε το αίσθημα του ανήκειν στη σχολική κοινότητα, έδωσε ώθηση στους μαθητές και μαθήτριες να βρουν και να καλλιεργήσουν τις δικές τους κλίσεις και ενδιαφέροντα, να αναζητήσουν τη θετική πλευρά της ζωής.

Όλα για τον κοινό στόχο της πρόληψης και της αντιμετώπισης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Καταπληκτικές μαθητικές δημιουργίες με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και σε κάποιες περιπτώσεις και γονέων και κηδεμόνων.

Ενθουσιώδεις υπήρξαν οι αντιδράσεις των παρευρισκόμενων στη γεμάτη αίθουσα πολλαπλών επιλογών του 10ου Γυμνασίου Περιστερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πυροσβεστική: 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Peristeri News

Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό

Peristeri News

Leave a Comment