Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με θέμα την ειδική αγωγή στο Περιστέρι

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2017 η προγραμματισμένη σύσκεψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και γονέων μαθητών με ειδικές ανάγκες στα γραφεία του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου ‘’Έλλη Αλεξίου’’.

Την σύσκεψη διοργάνωσαν ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ, η Α΄ΕΛΜΕ Δ. Αττικής και η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της ειδικής αγωγής, ιδιαιτέρως μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεσή της επιβάλλοντας «κόφτη» στα κρατικά κονδύλια για την Ειδική Αγωγή και τις θεραπείες των ΑμΕΑ, μέσω της υποχρηματοδότησης του ΕΦΚΑ και των αλλαγών στον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής.

Γονείς και εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν εμπειρίες, ανησυχίες και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα. Κατέθεσαν προτάσεις που επικέντρωσαν στην αναγκαιότητα να υπάρξει ενημέρωση σε όλους τους ενδιαφερόμενους για τα αίτια και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής και ταυτόχρονα να υπάρξει διεκδικητικός σχεδιασμός για την αποτροπή της.

Η υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με ειδικές ανάγκες ήταν ο κοινός τόπος όλων όσων παραβρέθηκαν. Υπογραμμίστηκε η διάθεση για επικοινωνία με τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά σωματεία της Δυτικής Αθήνας καθώς και τις αντίστοιχες ενώσεις γονέων.

Αποφασίστηκαν:

Άμεσα, παράσταση διαμαρτυρίας των φορέων και των γονέων του Περιστερίου στο Υπουργείο Υγείας.

Συνέντευξη τύπου στη συνέχεια και κινητοποίηση για την ειδική αγωγή σε επίπεδο δήμων Δυτικής Αθήνας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΟΦΤΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Related posts

ΕΟΔΥ: 11.026 rapid test – 1.493 θετικά την Παρασκευή 30/9

Peristeri News

Διακοπή κυκλοφορίας στον ΗΣΑΠ από τρακάρισμα αυτοκινήτου

Peristeri News

ΟΑΣΑ: Έρχεται ο ψηφιακός «βοηθός» Chatbot

Peristeri News

Leave a Comment