PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Οι προτάσεις στα εργασιακά επιβάλλονται από το Διεθνές Δίκαιο


Υποχρέωση της Ελλάδας που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο είναι οι προτάσεις που υποβάλλει η ελληνική πλευρά στους θεσμούς για τα εργασιακά διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Υποχρέωση της Ελλάδας που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο είναι οι προτάσεις που υποβάλλει η ελληνική πλευρά στους θεσμούς για τα εργασιακά διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος από την πλευρά του αναγνώρισε την κρισιμότητα των ημερών ως προς τις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε εμφατικά πως «οι προτάσεις οι οποίες πηγαίνουν προς τους εταίρους μας και κυρίως προς το ΔΝΤ – γιατί αυτό έχει και τις δικές του αντιρρήσεις στον τομέα αυτό – δεν είναι προτάσεις που αυθαιρέτως η Ελλάδα διαμορφώνει είναι προτάσεις που βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο, όπως αυτό έχει εξειδικευθεί από τον κατ’εξοχήν αρμόδιο Οργανισμό, που είναι η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας και από το κατ’εξοχήν αρμόδιο Όργανο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που είναι το Διεθνές Γραφείο Εργασίας».

Μάλιστα, ανέφερε ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο όπλο στη διαπραγμάτευση και τόνισε ότι θα πρέπει να αναδειχθεί.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης αναγνώρισε ότι στο επίκεντρο αυτής της πολύ δύσκολης συζήτησης που διεξάγει η κυβέρνηση βρίσκονται θέματα όπως τα εργασιακά, ενώ παρέδωσε στον ΠτΔ την πρόταση διαλόγους προς τους κοινωνικούς εταίρους και τις παρατηρήσεις τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment