PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Να υπερασπιστούμε τα εθνικά δίκαια


Την ανάγκη υπεράσπισης των εθνικών δικαίων, έχοντας ως εχέγγυο την εθνική κληρονομιά, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατόπιν της ολοκλήρωσης της στρατιωτικής παρέλασης, στη Θεσσαλονίκη, για την 76η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Παυλόπουλος απηύθυνε έκκληση για την υπεράσπιση του ελληνικού λαού και την πατρίδα, ώστε η χώρα να βγει από την οικονομική κρίση και την παρακμή.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιλύσει και τα δικά της αδιέξοδα, επιστρατεύοντας τις ελληνικές αξίες και την εθνική κληρονομιά.

Η στρατιωτική παρέλαση, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες, ξεκίνησε με την ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησαν οι ανάπηροι πολέμου και οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων.

Τα στρατιωτικά αγήματα παρέλασαν ενώπιον της δημοτικής και περιφερειακής ηγεσίας της Θεσσαλονίκης, αλλά και πλήθους απλού κόσμου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενώ το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Π. Καμμένος

Την περηφάνεια του για τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες υπερασπίζονται την πατρίδα με υψηλότατο ηθικό και επαγγελματισμό, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, στη Θεσσαλονίκη.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καμμένου:

Θέλω να συγχαρώ εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, τους αρχηγούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους, τους εθνοφύλακες γιατί μέρα- νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, προασπίζονται την εθνική κυριαρχία της χώρας και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Με υψηλό ηθικό, με βαθιά πίστη στην πατρίδα, ο ελληνικός λαός, σήμερα, στην παρέλαση της εθνικής μας εορτής, αγκάλιασε για ακόμη μια φορά τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Είμαι πολύ περήφανος ως πολιτικός προϊστάμενος για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που παρότι έχουν υποστεί με την οικονομική κρίση μία βίαιη μείωση των εισοδημάτων τους, συνεχίζουν με υψηλότατο ηθικό, επαγγελματισμό να προασπίζονται την πατρίδα μας.

Χρόνια πολλά σε όλους. Τιμή στους νεκρούς ήρωες που έπεσαν στα χρόνια του πολέμου για τα εθνικά μας ιδανικά. Δεν θα τους προδώσουμε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η σημερινή παρέλαση, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατέδειξε το ισχυρό φρόνημα και την αποτρεπτική δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε παράλληλα, ότι η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας θυμίζει ότι η ψυχική ενότητα του έθνους είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση κάθε απειλής αλλά απαραίτητη για να κάνει και η χώρα το μεγάλο άλμα στο μέλλον.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας θυμίζει ότι η ψυχική ενότητα του έθνους είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση κάθε απειλής αλλά απαραίτητη για να κάνει και η χώρα το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Παρακολουθήσαμε, σήμερα, μία θαυμάσια παρέλαση, η οποία κατέδειξε όχι μόνο το ισχυρό φρόνημα αλλά και την αποτρεπτική δυνατότητα, την επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα, πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, εδώ πέρα, από τη Θεσσαλονίκη, στέλνουμε ένα μήνυμα: τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα και η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ισχυρή. Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων -του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, των Ειδικών Δυνάμεων- για την αυταπάρνηση με την οποία επιτελούν την αποστολή τους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Τους περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας και με την αγάπη μας. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες.

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στον Άγιο Ευστράτιο, όπου έδωσε το «παρών» στη θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και κατέθεσε στεφάνι στο σημείο των πεσόντων.

Στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι, η μαθητική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν τα σχολεία της Α’ Αθηνών. Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας και έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment