PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πούτιν: Θα έχουν σκληρή απάντηση οι «τρομοκρατικές επιθέσεις» κατά της Ρωσίας


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απείλησε ότι η Μόσχα θα απαντήσει «σκληρά» εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά της χώρας, ώρες αφότου τα στρατεύματά του εξαπέλυσαν μπαράζ επιθέσεων με στόχο πόλεις σε όλη την Ουκρανία ως απάντηση για την επίθεση στη γέφυρα του Κερτς που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία. Τον αποτροπιασμό τους εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι. Θα συνεδριάσει εκτάκτως η ομάδα G7 όπως γνωστοποίησε ο Ζελένσκι ύστερα από επικοινωνία του με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

Σε τηλεοπτικά του σχόλια, ο Πούτιν κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ουκρανία για την επίθεση στη γέφυρα του Κερτς, χαρακτηρίζοντάς την και πάλι ως «τρομοκρατική πράξη». Ο Ρώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε τα «μαζικά πλήγματα» της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση για την επίθεση στη γέφυρα, αναφέροντας ότι στόχευαν ενεργειακές, στρατιωτικές και επικοινωνιακές υποδομές στην Ουκρανία.

«Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά της Ρωσίας, η απάντηση θα είναι σκληρή. Οι απαντήσεις θα είναι της ίδιας κλίμακας με τις απειλές για τη Ρωσία. Σε περίπτωση περαιτέρω προσπαθειών πραγματοποίησης τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφός μας, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή», είπε μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Αγία Πετρούπολη. «Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν είπε ότι ο ρωσικός στρατός είχε χρησιμοποιήσει «πύραυλους υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς για πλήγματα από αέρα, θάλασσα και ξηρά», και προειδοποίησε ότι είναι έτοιμος να τα επαναλάβει. Όπως σχολιάζει ο ανταποκριτής του Al Jazeera Μοχάμεντ Βαλ, ο Πούτιν υπονόησε ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Οι σημερινές επιθέσεις είναι ίσως οι χειρότερες από την έναρξη του πολέμου. Η ημέρα και ώρα που επελέγη (πρωί Δευτέρας) και οι στόχοι (κυρίως εγκαταστάσεις ενέργειας) δείχνουν ότι η Μόσχα ήθελε να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ζημιά, χωρίς να ενδιαφέρεται για την τύχη των αμάχων. Οι Ρώσοι είχαν να βάλουν στο στόχαστρο το Κίεβο από τον περασμένο Ιούνιο. Και ενώ στο παρελθόν χτυπούσαν κυρίως στα περίχωρα της πρωτεύουσας, σήμερα έπληξαν πολλούς στόχους στο κέντρο της πόλης. Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν.

Ζελένσκι: Θέλουν να μας σβήσουν από τον χάρτη

«Έχουμε νεκρούς και τραυματίες, από τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα. Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας σβήσουν από τον χάρτη», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Θέλουν να καταστρέψουν τους ανθρώπους μας που κοιμούνται στο σπίτι στη Ζαπορίζια. Να σκοτώσυν του ανθρώπους που πηγαίνουν να δουλέψουν στο Ντνίπρο και το Κίεβο. Ο συναγερμός δεν σταματά σε ολόκληρη την Ουκρανία. Υπάρχουν βλήματα που χτυπούν. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Παρακαλώ μην αφήνετε τα καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Ας κρατηθούμε και ας είμαστε δυνατοί» πρόσθεσε.

Σοκαρισμένη η Ε.Ε.

Τον αποτροπιασμό τους για τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία – τις πιο σκληρές από την έναρξη του πολέμου- εκφράζουν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος» από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της πρωτεύουσας της Ουκρανίας και άλλων πόλεων.

«Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα. Τις καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο», υπογράμμισε ο Μπορέλ στο Twitter. «Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας. Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια από την ΕΕ βρίσκεται καθ’ οδόν», πρόσθεσε.

«Αυτό που συμβαίνει στο Κίεβο τώρα με αρρωσταίνει», σχολίασε επίσης στο Twitter η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Δείχνει για μία ακόμη φορά στον κόσμο το καθεστώς το οποίο αντιμετωπίζουμε: ένα καθεστώς που στοχοθετεί αδιακρίτως. Ένα καθεστώς που σπέρνει τρόμο και θάνατο σε παιδιά», υπογράμμισε η ίδια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment