PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πούτιν: Μεγάλος ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου


Τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς που επαναλαμβάνει η Μόσχα τις τελευταίες ημέρες περί επικείμενης χρήσης «βρόμικης» βόμβας από την Ουκρανία αναπαρήγαγε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι η Ρωσία λαμβάνει υπ’ όψιν της τα σχέδια του Κιέβου.

Σε σύσκεψη με τους επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών από αρκετές πρώην σοβιετικές χώρες, ο Πούτιν προειδοποίησς ότι ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή είναι μεγάλος και πως η ασφάλεια πρέπει να ενισχυθεί γύρω από τις κρίσιμης σημασίας υποδομές.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρακολούθησε σήμερα άσκηση των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Η είδηση έγινε γνωστή εν μέσω των προειδοποιήσεων της Μόσχας ότι η Ουκρανία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει «βρόμικη βόμβα», δηλαδή συμβατικά εκρηκτικά με ραδιοενεργό υλικό, ισχυρισμό που απορρίπτουν τόσο το Κίεβο όσο και η Δύση.

«Οι αποστολές που είχαν προβλεφθεί κατά την άσκηση των στρατηγικών δυνάμεων αποτροπής εκπληρώθηκαν πλήρως, όλοι οι πύραυλοι πέτυχαν τον στόχο τους» ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του. Πλάνα που μετέδωσε το στρατιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Zvedza δείχνουν τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού να λέει στον Πούτιν πως οι ασκήσεις αφορούν την «απάντηση με ένα μαζικό πυραυλικό πλήγμα από τις στρατηγικές δυνάμεις επίθεσης σε απάντηση ενός εχθρικού πυρηνικού πλήγματος».

Ο αρχηγός του επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ είπε στον Πούτιν πως η άσκηση περιελάμβανε διηπειρωτικούς πυραύλους Yars, υποβρύχια και στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tupolev.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα επιθυμεί να υπάρξει ενεργητική απάντηση από τη διεθνή κοινότητα στο ζήτημα της ενδεχόμενης χρήσης «βρόμικης» βόμβας από το Κίεβο και στην κατεύθυνση αυτή ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε συνομιλίες σήμερα για το θέμα με τους ομολόγους του της Κίνας και της Ινδίας, έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με υπουργούς Άμυνας χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα ειδικότερα με το ρωσικό υπουργείο, ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Ουέι Φένγκε και ο Σοϊγκού «συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία» και ο Ρώσος υπουργός «εξέφρασε στον Κινέζο ομόλογό του την ανησυχία του σχετικά με ενδεχόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Ουκρανία με τη χρήση ‘βρόμικης βόμβας’».

Το ζήτημα συζητήθηκε την Τρίτη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με πρωτοβουλία της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment