PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πούτιν: Η Δύση υποκινεί «επαναστάσεις» στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα ότι η Δύση είναι έτοιμη να προκαλέσει «έγχρωμες επαναστάσεις» και «λουτρό αίματος» σε οποιαδήποτε χώρα, χωρίς να κατονομάσει κάποια συγκεκριμένη.

Ο Πούτιν δεν έδωσε καμία απόδειξη που να στηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό του. Η δήλωση του έγινε στην ομιλία του, μέσω βιντεοκλήσης, στους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, στην οποία μετέχουν πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

«Ξέρουμε ότι η Δύση εκπονεί σενάρια για να υποδαυλίσει νέες συγκρούσεις στον χώρο της ΚΑΚ. Όμως έχουμε ήδη αρκετές».

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι συρράξεις στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και ιδίως εκείνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι «φυσικά» το αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης.

«Αρκεί να δούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αυτό που συμβαίνει στα σύνορα ορισμένων χωρών της ΚΑΚ. Όλα αυτά, φυσικά, είναι αποτελέσματα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης», υποστήριξε.

Ο Πούτιν είπε ότι μια «πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη» είναι σε διαδικασία σχηματισμού «μέσω μιας δύσκολης διαδικασίας». «Μια μονοπολική ηγεμονία καταρρέει αμείλικτα, είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα την οποία η Δύση αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί. Και βλέπουμε τι απορρέει από αυτό», συνέχισε. «Προσκολλημένη στο παρελθόν και προσπαθώντας να επιβάλει μια πολιτική υπαγόρευσης σε όλους τους τομείς, από τις διεθνείς σχέσεις μέχρι την οικονομία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αυτή η περίφημη συλλογική Δύση δημιουργεί νέα προβλήματα και νέες κρίσεις», υποστήριξε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος.

Στο παρελθόν ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει την κατάρρευση της ΕΣΣΔ «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» του 20ού αιώνα.

Πούτιν για επιστράτευση: Κάναμε λάθη και πρέπει να τα διορθώσουμε

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα να “διορθωθούν τα λάθη” στην επιστράτευση που είναι σε εξέλιξη στη Ρωσία για την ενίσχυση της στρατιωτικής επιχείρησης, όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία μιλώντας σε συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, κι ενώ η δυσαρέσκεια μεγαλώνει απέναντι στη συχνά χαοτική κλήση των στρατεύσιμων.

Τα μέσα ενημέρωσης και οι Ρώσοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν περιπτώσεις επιστράτευσης ηλικιωμένων, φοιτητών, ασθενών ή στρατεύσιμων χωρίς στρατιωτική εμπειρία.

Η επιστράτευση προκάλεσε επίσης διαδηλώσεις και τη φυγή χιλιάδων ανδρών στο εξωτερικό.

“Η επιστράτευση αυτή προκαλεί πολλά ερωτήματα. Πρέπει να διορθωθούν όλα τα λάθη και να διασφαλιστεί να μην επαναληφθούν”, επέπληξε ο Πούτιν κατά τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

Δήλωσε επίσης ότι αυτοί που έχουν στρατιωτική εμπειρία και εκπαίδευση σε απαιτούμενες ειδικότητες θα πρέπει να κληθούν πρώτοι.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι κλήθηκαν πατέρες πολύτεκνων οικογενειών, άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες ή ακόμη υπέργηροι, περιπτώσεις που θα έπρεπε να εξαιρούνται βάσει του νόμου.

“Εάν έγινε ένα λάθος, πρέπει να το διορθώσουμε και να φέρουμε πίσω στα σπίτια τους αυτούς που κλήθηκαν χωρίς να υπάρχει κατάλληλος λόγος”, υπογράμμισε ο Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου παραδέχθηκε τη Δευτέρα ότι έγιναν “λάθη” στην επιστράτευση αυτή, που υποτίθεται ότι αφορά 300.000 εφέδρους με στρατιωτική εμπειρία ή χρήσιμες δεξιότητες, όπως οι οδηγοί φορτηγών.

Περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης στη Ρωσία μετά την ανακοίνωσή της στις 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εξειδικευμένη οργάνωση OVD-Info.

Πολλοί Ρώσοι επέλεξαν επίσης να φύγουν από τη χώρα για να μην επιστρατευτούν, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές στα σύνορα της Γεωργίας, του Καζακστάν, της Μογγολίας και της Φινλανδίας. Κατάμεστες από άνδρες ήταν επίσης οι αεροπορικές πτήσεις.

Υπήρξαν πολλές δημόσιες εκφράσεις δυσαρέσκειας από αξιωματούχους και πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιστράτευση, συμπεριλαμβανομένων καταγγελιών για υπαλλήλους στρατολογικών γραφείων που έστειλαν κλήσεις σε μη επιλέξιμους άνδρες.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment