PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πούτιν: Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στο έδαφός μας


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε την ομιλία του για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, λέγοντας στους Ρώσους μαχητές ότι σήμερα μάχονται για την ασφάλεια της Ρωσίας.

Έδωσε συγχαρητήρια στους βετεράνους για την ημέρα της «μεγάλης νίκης», αλλά και τους προστάτες του Ντόνμπας, στην ανατολική Ουκρανία.

«Σήμερα αυτές τις μέρες μάχεστε για τους ανθρώπους μας στο Ντονμπάς», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως δεν επετράπη στους βετεράνους των ΗΠΑ να πάρουν μέρος στην παρέλαση.

«Η Ημέρα της Νίκης είναι πολύτιμη για όλους εμάς», τόνισε ο ηγέτης της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει οικογένεια που να μην την έχει επηρεάσει ο μεγάλος πατριωτικός πόλεμος».

«Είμαστε περήφανοι για τη γενιά των νικητών», είπε επίσης, τονίζοντας πως καθήκον των Ρώσων είναι να διατηρήσουν τη μνήμη εκείνων που νίκησαν τον φασισμό.

Τι είπε για το ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ, αποκαλώντας τη συμμαχία «προφανή απειλή για τη Ρωσία» που προσπαθούσε να δημιουργήσει απειλές στα σύνορα της Ρωσίας. Όπως είπε, τον περασμένο χρόνο υπήρξαν εντάσεις με άλλα ευρωπαϊκά έθνη και το ΝΑΤΟ και υποστήριξε ότι η Ρωσία «προέτρεψε την Ευρώπη να βρει έναν δίκαιο συμβιβασμό, αλλά δεν ήθελαν να μας ακούσουν».

«Προσπάθησαν να κάνουν μια απαράδεκτη ανάπτυξη δυνάμεων δίπλα μας, αλλά εμείς το αποτρέψαμε αυτό και ήταν το μοναδικό σωστό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε», είπε, τονίζοντας πως: «Εμείς ποτέ δε θα εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας και την πατρίδα μας, εν μέσω ρωσοφοβίας, επαίνου των προδοτών και γενικής παρακμής ηθών σε άλλες χώρες».

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι προετοιμαζόταν μια εκκαθαριστική επιχείρηση στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία. Εκεί, στο Ντονμπάς, είπε ότι εστιάζουν πλέον οι επιχειρήσεις της Ρωσίας.

«Στο Κίεβο έλεγαν ότι μπορεί να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και το ΝΑΤΟ άρχισε να εξερευνά τα εδάφη που ήταν κοντά μας και αυτό έγινε προφανής απειλή για τη χώρα μας και για τα σύνορά μας. Όλα μας έλεγαν ότι υπάρχει ανάγκη να πολεμήσουμε», σημείωσε. «Καλέσαμε τη Δύση για διάλογο, αλλά δεν ανταποκρίθηκε», συμπλήρωσε.

«Η Ρωσία έκανε προληπτική απόκρουση στον εισβολέα»

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν απαραίτητο και «επίκαιρο» μέτρο, επειδή η Δύση «προετοιμαζόταν για την εισβολή στη γη μας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας». Όπως είπε, ήταν η «σωστή απόφαση» μιας ανεξάρτητης, ισχυρής, κυρίαρχης χώρας.

Αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ότι «η Ρωσία έκανε προληπτική απόκρουση στον εισβολέα», προσθέτοντας πως όλα τα στοιχεία αποδείκνυαν ότι είναι αναπόφευκτη η αντιπαράθεση.

Στην παρέλαση τηρήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή για τους Ρώσους που σκοτώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και για τους στρατιώτες που μάχονται για τη Ρωσία στο Ντονμπάς. Ο Πούτιν είπε στη συνέχεια ότι οι απώλειες στις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι «μια τραγωδία για όλους μας» και «μια αναντικατάστατη απώλεια για τις οικογένειές τους». Ευχήθηκε επίσης ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες στρατιώτες και αξιωματικούς και είπε ότι υπέγραψε σήμερα εκτελεστικό διάταγμα προκειμένου να παράσχει «κρίσιμη υποστήριξη» στα «παιδιά των πεσόντων συντρόφων».

«Οι εχθροί ήθελαν να στείλουν τρομοκράτες εναντίον μας»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ρωσία είναι ένα ενωμένο πολυεθνικό έθνος, λέγοντας: «Ο ένας δίπλα στον άλλο, στρατιώτες και αξιωματικοί στέκονται εδώ από πολλές περιοχές της τεράστιας πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έφτασαν εδώ κατευθείαν από το Ντονμπάς απευθείας από την εμπόλεμη ζώνη. Θυμόμαστε πως ο εχθρός της Ρωσίας προσπάθησε να χρησιμοποιήσει εναντίον μας τις συμμορίες της διεθνούς τρομοκρατίας. Προσπάθησαν να σπείρουν διεθνή και θρησκευτική έχθρα για να μας σπάσουν, να μας αποδυναμώσουν εκ των έσω, αλλά δεν τα κατάφεραν. Σήμερα οι πολεμιστές μας διαφορετικών εθνοτήτων πολεμούν μαζί στη μάχη. Προστατεύουν ο ένας τον άλλον από σφαίρες και θραύσματα και σκάγια, πραγματικά σαν αδέρφια, και αυτή είναι η δύναμη της Ρωσίας. Η ασυναγώνιστη δύναμη του πολυεθνικού μας έθνους». Ο Πούτιν, παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι Ρώσοι δεν θα σταματήσουν να υπερασπίζονται τις αξίες τους.

«Υποκλινόμαστε στη μνήμη όλων όσων σκοτώθηκαν από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς. Υποκλινόμαστε στους συντρόφους μας που έπεσαν στη μάχη», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment