PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πούτιν: Εύχομαι να είναι υγιής ο Μπάιντεν


Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σήμερα στον αμερικανό ομόλογό του, Τζό Μπάιντεν, ο οποίος χθες τον χαρακτήρισε «φονιά», του ευχήθηκε υγεία.

«Τι θα του απαντούσα; Θα του έλεγα: Να είστε υγιής! Του εύχομαι υγεία» δήλωσε, τονίζοντας ότι το λέει αυτό «χωρίς ειρωνεία, χωρίς αστεϊσμούς».

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Μπάιντεν απάντησε «ναι», όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Πούτιν είναι φονιάς. Επίσης πρόσθεσε ότι ο ρώσος πρόεδρος δεν έχει ψυχή και δεσμεύθηκε ότι θα πληρώσει το τίμημα για τη φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι στο κατεστημένο των ΗΠΑ υπάρχουν πολλοί έντιμοι και σωστοί άνθρωποι και η Ρωσία θα βασιστεί σ’ αυτούς.

Όπως είπε, η ηγεσία των ΗΠΑ επιθυμεί να έχει σχέσεις με τη Ρωσία μόνο με τους όρους της Ουάσιγκτον και η Ρωσία θα συνεργασθεί μόνο με όρους που είναι επωφελείς για την ίδια.

Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο σχολίασε ότι οι δηλώσεις Μπάιντεν αποδεικνύουν ότι η Ουάσινγκτον δεν ενδιαφέρεται να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα, κάτι το οποίο θα λάβει υπόψη της η ρωσική πλευρά.

Ο εκπρόσωπος του Κρελμίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου «πολύ κακές» και πρωτόγνωρες.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τη χώρα μας» επισήμανε, «και πλέον ξεκινάμε από αυτή την αρχή» είπε.

Η Μόσχα μετά τη συνέντευξη Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι καλεί τον πρεσβευτή της στις ΗΠΑ για έκτακτες διαβουλεύσεις για το μέλλον των ρωσοαμερικανικών σχέσεων. Ο πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ πρόκειται να αναχωρήσει το Σάββατο από τις ΗΠΑ.

Η Ρωσία θα εξετάσει την προσέγγισή της στις διμερείς σχέσεις, τόνισε ο ίδιος. «Η προσέγγισή μας θα εξεταστεί και μέσω των διαβουλεύσεων με τον πρεσβευτή μας που εκλήθη στη Μόσχα» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment