PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πούτιν: Εχθρική η στάση των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα Politika, λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στο Βελιγράδι, ο πρόεδρος της Ρωσίας προειδοποιεί επίσης τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για τους κινδύνους που θέτουν «οι απόπειρες άσκησης εκβιασμών επί της Ρωσίας».

Για «εχθρική στάση» απέναντι στη Μόσχα κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα Politika, λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στο Βελιγράδι, ο Πούτιν προειδοποιεί επίσης τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για τους κινδύνους που θέτουν «οι απόπειρες άσκησης εκβιασμών επί της Ρωσίας».

Ο Ρώσος αναφέρεται συγκεκριμένα στην πρόσφατη ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος είχε συμπεριλάβει ανάμεσα στις μεγαλύτερες παγκόσμιες απειλές, την «επίθεση της Ρωσίας στην Ευρώπη» όπως την είχε αποκαλέσει, αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση.

Οι δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα που προστίθενται στις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, «είναι δύσκολο να χαρακτηρίσουν τη στάση αυτή αλλιώς εκτός από εχθρική», επισημαίνει ο Πούτιν.

Ζητεί δε από την Ουάσιγκτον να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας αντί να καταφεύγει στην άσκηση πίεσης, τονίζοντας πως η Μόσχα είναι έτοιμη να αναπτύξει «έναν εποικοδομητικό διάλογο με βάση τις αρχές της ισότητας και του σοβαρού συνυπολογισμού των συμφερόντων της άλλης πλευράς».

«Ελπίζουμε ότι οι εταίροι μας θα καταλάβουν τον απερίσκεπτο χαρακτήρα της απόπειρας άσκησης εκβιασμών επί της Ρωσίας» και «ότι θα θυμηθούν πως η διχόνοια μεταξύ των μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων μπορεί να έχει επιπτώσεις στη στρατηγική σταθερότητα» του κόσμου, προειδοποιεί ο Πούτιν.

Κατηγορεί ακόμη τις ΗΠΑ ότι προκάλεσαν την κρίση στην Ουκρανία και στη συνέχεια απέδωσαν την ευθύνη στη Ρωσία.

«Η Ουάσιγκτον υποστήριξε ενεργά τη Μαϊντάν», το κύμα διαδηλώσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, κατά του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς «και άρχισε να κατηγορεί τη Ρωσία όταν οι προστατευόμενοι της στο Κίεβο, λόγω του ακραίου εθνικισμού τους, έστρεψαν εναντίον τους μεγάλο μέρος της Ουκρανίας και ώθησαν τη χώρα στον εμφύλιο πόλεμο», σημειώνει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment