PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΠΟΥ: Πραγματική η απειλή μιας πανδημίας


Η παρουσία του κορωνοϊού σε τόσες πολλές χώρες καθιστά «πραγματική» την απειλή μιας πανδημίας, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αν και θεωρεί ότι ακόμη μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. «Τώρα που ο Covid-19 έχει εξαπλωθεί σε τόσες πολλές χώρες, η απειλή μια πανδημίας είναι πραγματική», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγιεσούς, σε συνέντευξη Τύπου. «Αλλά θα ήταν η πρώτη πανδημία που θα μπορούσε να ελεγθεί. Η ουσία είναι ότι δεν βρισκόμαστε στο έλεος του ιού», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Τέσσερις χώρες αντιπροσωπεύουν περίπου το 93% των σχεδόν 110.000 περιστατικών παγκοσμίως. «Μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι η Ιταλιά λαμβάνει επιθετικά μέτρα για να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία και ελπίζουμε ότι αυτά τα μέτρα θα αποδειχθούν αποτελεσματικά τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Οι αρχές της Ιταλίας -της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη- έχουν αποκλείσει σχεδόν ολόκληρη την περιοχή της Λομβαρδίας στο Βορρά. Στη συγκεκριμένη περιοχή, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό αυξήθηκε στα 333 από 267 και σε ολόκληρη τη χώρα στα 366.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment