Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΠΟΥ: Πραγματική η απειλή μιας πανδημίας



Η παρουσία του κορωνοϊού σε τόσες πολλές χώρες καθιστά «πραγματική» την απειλή μιας πανδημίας, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αν και θεωρεί ότι ακόμη μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. «Τώρα που ο Covid-19 έχει εξαπλωθεί σε τόσες πολλές χώρες, η απειλή μια πανδημίας είναι πραγματική», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγιεσούς, σε συνέντευξη Τύπου. «Αλλά θα ήταν η πρώτη πανδημία που θα μπορούσε να ελεγθεί. Η ουσία είναι ότι δεν βρισκόμαστε στο έλεος του ιού», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Τέσσερις χώρες αντιπροσωπεύουν περίπου το 93% των σχεδόν 110.000 περιστατικών παγκοσμίως. «Μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι η Ιταλιά λαμβάνει επιθετικά μέτρα για να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία και ελπίζουμε ότι αυτά τα μέτρα θα αποδειχθούν αποτελεσματικά τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Οι αρχές της Ιταλίας -της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη- έχουν αποκλείσει σχεδόν ολόκληρη την περιοχή της Λομβαρδίας στο Βορρά. Στη συγκεκριμένη περιοχή, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό αυξήθηκε στα 333 από 267 και σε ολόκληρη τη χώρα στα 366.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment