PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πού είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Πέμπτη, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει.

Ειδικότερα, αυξημένος θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε:

– Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Σάμο, Ικαρία)
– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κάλυμνο, Κω, Ρόδο)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και Κρήτη, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό στο ύψος της Ιεράς Οδού

Peristeri News

Πόρισμα των κομμάτων για τα Τέμπη: Αύριο συνεδριάζει για τελευταία φορά η Εξεταστική

Peristeri News

Πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη: Διαπιστώνει ποινικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή

Peristeri News

Leave a Comment