PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Πότε χρειαζόμαστε κηδεμόνες για την πλάτη; Βρείτε τους καλύτερους στα ορθοπεδικά είδη Τζαγκαράκης


Οι κηδεμόνες είναι κλασικά ορθοπεδικά είδη που χρησιμοποιούνται για την βελτίωση της στάσης του σώματος και την σωστή ανάπτυξή του κατά την εφηβεία, αλλά και για την ανακούφιση από τυχόν προβλήματα της σπονδυλικής στήλης που επιφέρουν διάφορες παθήσεις των σπονδύλων.

Γενικά ένας κηδεμόνας μπορεί να είναι είτε σκολίωσης είτε κύφωσης, ενώ υπάρχουν και οι λεγόμενοι μετεγχειρητικοί κηδεμόνες που συγκρατούν τον κορμό, για να μην κουράζεται η σπονδυλική στήλη κατά την περίοδο ανάρρωσης από χειρουργική επέμβαση.

Στα ορθοπεδικά είδη Τζαγκαράκης, θα βρείτε κηδεμόνες ειδικά σχεδιασμένους και μετρημένους για το δικό σας σώμα, που κατασκευάζονται και κόβονται με laser για απόλυτη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στην βελτίωση της στάσης του σώματος.

Για την κύφωση

Μια φυσιολογική σπονδυλική στήλη, όταν την βλέπουμε από πίσω, φαίνεται ευθεία. Ωστόσο, μια σπονδυλική στήλη με κύφωση δείχνει ενδείξεις μιας καμπυλότητας προς τα εμπρός των οστών της πλάτης (σπονδύλους) στην άνω περιοχή της πλάτης, δίνοντας μια ασυνήθιστα στρογγυλεμένη εμφάνιση σαν «καμπούρα». Η κύφωση εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες απ’ ότι στους άνδρες και τα αίτια της μπορεί να ποικίλουν, ωστόσο η θεραπεία της συνήθως γίνεται με κηδεμόνα από τα πρώτα κιόλας στάδιά της. Γενικά οι κηδεμόνες κύφωσης που θα βρείτε στα ορθοπεδικά είδη Τζαγκαράκης είναι 3 τύπων ανάλογα την περίπτωση:

  • Ο κηδεμόνας κύφωσης Boston είναι ο κλασικός υπομασχάλιος κηδεμόνας
  • Ο Cheneau είναι ο πιο δημοφιλής και πιο εύκολα ανεκτός κηδεμόνας από τον χρήστη, ο μόνος με μπροστινό δέσιμο, ώστε να μπορεί να φορεθεί χωρίς βοήθεια.
  • Ο κηδεμόνας B. είναι ιδανικός για πιο μικρές ηλικίες, αφού αφήνει το στέρνο ελεύθερο και είναι τροποποιήσιμος, ώστε να ακολουθεί την εξέλιξη της σωματικής διάπλασης του χρήστη.

Για την σκολίωση

Ως σκολίωση χαρακτηρίζεται εκείνη η παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης που την κάνει να παρουσιάζει πλάγια κλίση. Ανάλογα το μέγεθος της σκολίωσης, προτείνονται διάφορες θεραπευτικές οδοί, ωστόσο όταν η γωνία είναι μεταξύ 25 και 40 μοιρών μπορεί να βοηθήσει ένας κηδεμόνας σκολίωσης.

Στα ορθοπεδικά είδη Τζαγκαράκης, θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σε κηδεμόνες σκολίωσης, για κάθε τύπο και περίπτωση, ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να κουμπώνουν τέλεια πάνω στον κορμό, συγκρατώντας τον στην σωστή του θέση και επιτρέποντας στο σώμα να αναπτυχθεί σωστά.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα με τα ορθοπεδικά είδη Τζαγκαράκης και επιλέξτε κηδεμόνες κορμού, ή αναζητήστε ποιος είναι ο κατάλληλος κηδεμόνας για την περίπτωσή σας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment