PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πότε ανοίγουν ξανά γυμναστήρια και δημοτικά σχολεία


Στα τέλη Ιουνίου προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων.

Στις 29 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια, τα οποία παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη, όλα τα γυμναστήρια της χώρας είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, και έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με όσα προβλέπονται για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

«Ως προς τον προγραμματισμό τηρούμε τα επτά στάδια επανεκκίνησης» εξήγησε ο υφυπουργός μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με όσα προβλέπονται για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Τι αποφάσεις έχουν παρθεί για τα δημοτικά σχολεία

Με τις υπόλοιπες βαθμίδες της Εκπαίδευσης να έχουν πλέον ανοίξει, αφού σήμερα, Δευτέρα, επέστρεψαν στα θρανία και οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, καθώς και των Γυμνασίων, το ζήτημα του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων προβληματίζει ακόμα την κυβέρνηση.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα, για να υπάρχει απολύτως σαφής εικόνα.

«Ακούω σήμερα, μα πως είναι δυνατόν να βγάζουμε αποφάσεις την Παρασκευή για τη Δευτέρα, ή πως είναι δυνατόν να αφήνουμε για τελευταία στιγμή το ζήτημα του αν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία ή όχι», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και εξήγησε:

«Η στάθμιση που γίνεται, είναι μία στάθμιση η οποία οφείλει να είναι επίκαιρη. Ακόμη σήμερα, για το θέμα του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων, δεν έχουμε επαρκή δεδομένα, για να μπορέσουμε να έχουμε μία απολύτως σαφή εικόνα».

«Τα δεδομένα αυτά θα τα έχουμε προς την αρχή της επόμενης εβδομάδας, όταν δηλαδή θα έχει παρέλθει ένας σημαντικός χρόνος 14 ημερών από την ημέρα που άνοιξε ουσιαστικά η αγορά, την 11η Μάϊου και επί τη βάση αυτών των δεδομένων η επιστημονική υγειονομική επιτροπή θα εισηγηθεί», πρόσθεσε ο ίδιος και κατέληξε λέγοντας πως:

«Είναι μεγάλο σφάλμα να κάνουμε πολιτική εικασία και όχι μία επιστημονικά καθαρή τοποθέτηση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment