PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ποτάμι: Πολλά ασαφή σημεία στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας


«Πολλά ασαφή σημεία και πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας» για το προσφυγικό, διαπιστώνει το Ποτάμι.

Όπως εξηγεί το κόμμα σε ανακοίνωσή του, τα βόρεια σύνορα θα παραμείνουν κλειστά και πλέον το βάρος για να σταματήσουν οι ροές πέφτει στην Ελλάδα και την Τουρκία ενώ η υποδοχή προσφύγων από τις χώρες μέλη θα είναι σε εθελοντική βάση. «Έτσι χώρες μέλη της Ε.Ε. που δεν επιθυμούν πρόσφυγες, δεν υποχρεούνται να δεχθούν ενώ οι υπόλοιποι θα δεχθούν τον αριθμό που θέλουν», σημειώνει, προσθέτοντας παράλληλα πως η χώρα μας αναλαμβάνει ένα τεράστιο έργο|:

«Η εμπλοκή προσωπικού 4.000 ανθρώπων από την Ελλάδα και την Ε.Ε. στις διαδικασίες καταγραφής και χορήγησης ασύλου, απαιτεί διαφορετικού τύπου συντονισμό και λειτουργία από το ελληνικό κράτος. Κι όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς, όπως είδαμε τις προηγούμενες μέρες, πώς θα ανταποκριθεί σε πολύ πιο σύνθετα καθήκοντα;», διερωτάται και επαναφέρει την πρότασή του για την τοποθέτηση υπερυπουργού που θα έχει τον συντονισμό, και τη δημιουργία ενιαίας συντονιστικής αρχής.

«Με νέα σύνθετα καθήκοντα και δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τις πανηγυρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που βλέπει νίκες ύστερα από κάθε Σύνοδο», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment