PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ποτάμι: Απαραίτητη η ελάφρυνση του χρέους, αλλά δεν αρκεί


«Η ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη, αλλά δεν αρκεί», τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, εκτιμώντας πως «χωρίς ένα μεταρρυθμιστικό σοκ η χώρα θα σέρνεται για δεκαετίες».

Όπως σημειώνει το Ποτάμι, η έκθεση του ΔΝΤ εν όψει της συζήτησης στο Εurogroup για το χρέος, «αποτυπώνει με σαφήνεια το αδιέξοδο στο οποίο κινδυνεύει να βρεθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια». «Οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που προβλέπει το Ταμείο και η διατήρηση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα, δείχνουν ότι η Ελλάδα θα σέρνεται και η κοινωνία δεν θα σηκώσει κεφάλι. Η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε. στην ευκολία στο επιχειρείν και σε δείκτες που αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη (γραφειοκρατία, ταχύτητα στην απονομή Δικαιοσύνης κλπ). Και θα χάνει συνεχώς έδαφος αν η κυβέρνηση συνεχίσει το ίδιο βιολί», προειδοποιεί το κόμμα.

Σύμφωνα με το Ποτάμι, ο μόνος δρόμος αντιστροφής αυτής της τάσης είναι μια μεγάλη συμφωνία μεταξύ πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών εταίρων για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα ανατρέψουν τις δυσμενείς προβλέψεις.

«Για να έρθει ανάπτυξη χρειάζεται σχέδιο και σοβαρότητα, πράγματα ασύμβατα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment