PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ποτάμι: Αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να μην υπάρχουν αποτεφρωτήρια


Υπέρ της καύσης των νεκρών τάσσεται το Ποτάμι, λέγοντας ότι «είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να διαθέτει το σώμα του όπως αυτός επιθυμεί στη ζωή και τον θάνατο, κάτι για το οποίο δεν έχει λόγο ούτε το κράτος, ούτε η Εκκλησία».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως το δικαίωμα αυτό πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστό και ότι είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να μην υπάρχουν αποτεφρωτήρια. «Άλλο η κοινωνία, άλλο το ποίμνιο», συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με το Ποτάμι, είναι ντροπή να καταφεύγουν πολίτες στη Βουλγαρία προκειμένου να γίνει σεβαστή η επιθυμία για αποτέφρωση.

Το κόμμα υπενθυμίζει ότι έχει επανειλημμένα αναδείξει την ανάγκη να δοθεί αρωγή στην τοπική αυτοδιοίκηση να δημιουργήσει τους κατάλληλους χώρους αποτέφρωσης νεκρών και χαιρετίζει τις αποφάσεις των κ. Καμίνη και Μπουτάρη να διαμορφώσουν τέτοιους χώρους στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης εντός του 2016.

Επίσης, εκφράζει τη στήριξή του στον δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη που αποφάσισε να προωθήσει τη δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης και σχολιάζει ότι η απόφαση του τοπικού μητροπολίτη να καλέσει τους κατοίκους της Πάτρας σε συγκέντρωση εναντίον του αποτεφρωτηρίου θυμίζει άλλες, σκοτεινές εποχές.

ΑΝΕΛ: Εθνομηδενιστικό Ποτάμι

Οι θέσεις του Ποταμιού για το θέμα προκάλεσαν την αντίδραση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία σχολίασε πως είναι φανερό ότι το κόμμα «θέλει να εξοβελίσει οτιδήποτε σχετίζεται με την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και τις παραδόσεις του λαού μας».

«Με κάθε τρόπο επιδιώκει να αποκοπεί ο ελληνικός λαός από τις ρίζες του στο όνομα του νεφελώδους ψευδοπροοδευτισμού και του “δήθεν”», πρόσθεσε.

Σε σχετική δήλωση ανέφερε ακόμη ότι «το εθνομηδενιστικό Ποτάμι επιδιώκει να ξεριζώσει τις αξίες στις οποίες ακουμπά διαχρονικά ο ελληνικός λαός», αλλά δεν θα τα καταφέρει.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment