PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πόσοι βρέθηκαν θετικοί από τα 245.093 self test


Πρώτο κουδούνι σήμερα στα Λύκεια όλης της χώρας και σε σύνολο 245.093 self test που έγιναν, εντοπίστηκαν 613 θετικά. Από αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 359 είναι από μαθητές και τα 254 από εκπαιδευτικούς.

Πιο συγκεκριμένα, έγιναν σε μαθητές 160.100 self test από τα οποία εντοπίστηκαν τα 159.741 ήταν αρνητικά και τα 359 θετικά, ενώ στο προσωπικό έγιναν 84.993 self-test και βρέθηκαν 84.739 αρνητικά και 254 θετικά.

Κ. Μητσοτάκης: Self test σε λιανεμπόριο, μέσα μεταφοράς και delivery

Για επιτυχημένο ξεκίνημα στην χρήση των self tests έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα.

Όπως είπε στην εισαγωγική τοποθέτησή του, 613 μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν θετικοί από τα self test ενώ έκανε λόγο για χρήση των self tests πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό.

«Θεωρώ ότι το ξεκίνημα των self test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας», είπε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την προμήθεια της επόμενης παρτίδας των self tests σημείωσε: «Να επισημάνω και το γεγονός ότι στο δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self test συμμετέχουν πολλές περισσότερες εταιρείες απ’ όσες συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό. Άρα, εκτιμώ ότι και το κόστος της σχετικής προμήθειας θα είναι χαμηλότερο».

Κατέληξε δε λέγοντας πως τα self test δεν είναι υποκατάστατο για τα μοριακά τεστ και για τα rapid test τα οποία δρομολογεί οργανωμένα η πολιτεία, είναι ένα πρόσθετο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεση μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment