PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πόσοι πολίτες έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα (8/12) στο Περιστέρι


Η απογραφή πολιτών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό αφού καθημερινά όλο και περισσότεροι Περιστεριώτες προχωρούν σε αυτό-απογραφή.

Η αυτό-απογραφή έπειτα από παράταση θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου όπου οι απογραφείς θα ξεκινήσουν πόρτα-πόρτα την χειρόγραφη διαδικασία όσων πολιτών δεν έχουν κάνει ηλεκτρονική απογραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PeristeriNews.gr μέχρι σήμερα, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, έχουν αυτό-απογραφεί 70.000 πολίτες κάτι που δείχνει ότι η διαδικασία βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη απογραφή του 2011 συνολικά στην πόλη μας είχαν απογραφεί 139,981 πολίτες.

Όπως προαναφέραμε οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τις οδηγίες του φακέλου που τους έχει παραδοθεί από τους απογραφείς ώστε να αυτό-απογραφούν και αυτοί ηλεκτρονικά.

Μέχρι στιγμής οι κατοικίες που έχουν λάβει ενημέρωση και τον φάκελο της αυτό-απογραφής είναι περίπου 35.000 με μερικές ακόμα να απομένουν για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

Τα στατιστικά δεδομένα της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή στο σύνολο της Χώρας, είναι κρίσιμα για τη χάραξη πολιτικών και τη λήψη αποφάσεων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών (ενδεικτικά αναφέρονται ο  τομέας της υγείας, π.χ. λειτουργία νέων δομών υγείας, ο τομέας της εκπαίδευσης, π.χ.  αριθμός σχολείων, ο τομέας των μεταφορών, π.χ. σχεδιασμός συγκοινωνιακού έργου κ.λπ.).

Τα στοιχεία που δίνουμε στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και στους απογραφείς είναι ασφαλή και ουδέποτε πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για άλλους λόγους πέραν της απογραφής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment