PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Πόσο χρόνο διαρκεί μια αντλία νερού στο αυτοκίνητό σας;


Συχνά παραβλέπουμε τη σημαντικότητα των μικρών εξαρτημάτων στη μηχανή ενός αυτοκινήτου, κάτι που αποτελεί μεγάλο σφάλμα, καθώς είναι μέρη της σωστής λειτουργίας ολόκληρου του αυτοκινήτου.

Στην περίπτωση της διατήρησης του κινητήρα σας δροσερού, η αντλία νερού είναι ένα αποτελεσματικό και αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας. Όμως πόσο καιρό πιστεύετε ότι μπορεί να περιμένετε να διαρκέσει;

Η αντλία νερού αντέχει τη συνεχή χρήση μέσα σε ένα κινητήρα και επιτρέπει στον κινητήρα να αντέξει την έντονη θερμότητα που παράγει η εσωτερική καύση. Όταν η μηχανή σας είναι αναμμένη, η αντλία νερού κυκλοφορεί το ψυκτικό υγρό, ή το αντιψυκτικό, στην κυλινδροκεφαλή και το μπλοκ του κινητήρα προκειμένου να κρυώσει τον κινητήρα. Μετά, το ψυκτικό περνά μέσα από τον κινητήρα που έχει σταλεί πίσω στο ψυγείο για να ψυχθεί πριν μπει και πάλι τον κινητήρα.

Σε ότι αφορά τη “μακροζωία” της αντλίας νερού, στην πραγματικότητα τείνει να αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα ήταν καλύτερα η αντλία νερού του κινητήρα σας να αντικατασταθεί όταν ο ιμάντας χρονισμού έχει ήδη υποστεί service. Οι αντλίες νερού οδηγούνται από τον ιμάντα χρονισμού, ή έναν ιμάντα κίνησης παρελκομένου κινητήρα που περιστρέφει μια τροχαλία εκτός της αντλίας, η οποία ενεργοποιεί την εσωτερική πτερωτή. Σε διάφορες μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων, οι ζώνες αυτές μπορούν να διαρκέσουν μεταξύ 60.000 και 90.000 μιλίων (96.561 έως 144.841 χιλιόμετρα), οπότε μπορείτε να περιμένετε ότι και η αντλία νερού σας θα κρατήσει για το ανάλογο διάστημα. Φυσικά, κάποιες αντλίες νερού δεν μπορούν να διαρκέσουν τόσο πολύ, όμως οι κατασκευαστές κάνουν προσπάθειες να εξασφαλίσουν ότι αντλίες νερού θα αντέξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί να προκληθούν στον κινητήρα.

Για να αποφύγετε το πρόβλημα της ελαττωματικής αντλίας νερού, υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορούν να σας προειδοποιήσουν. Το πρώτο είναι εάν το ψυκτικό τρέχει γύρω από την αντλία νερού. Η δεύτερη “κόκκινη σημαία” που δηλώνει πρόβλημα στην αντλία είναι αν αυτή κάνει περισσότερο θόρυβο από το συνηθισμένο. Αυτό μπορεί να προκληθεί από έναν ελαττωματικό πτερωτή, ή έναν που δεν έχει τοποθετηθεί σωστά στον άξονα μετάδοσής του.

Τυπικά, δεν είστε υποχρεωμένοι να κάνετε έλεγχο και διάγνωση των προβλημάτων που πιθανώς να δημιουργηθούν στην αντλία νερού του κινητήρα σας, απλά να θυμάστε ότι είναι μια καλή ιδέα να την αντικαταστήσετε όταν ο κατασκευαστής του οχήματός σας προτείνει την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment