PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πόσο κοστίζουν τα κινητά της κυβέρνησης;



Το κόστος των κινητών ανέρχεται στα 1.000.000 ευρώ το χρόνο.

Το κόστος των κινητών ανέρχεται στα 1.000.000 ευρώ το χρόνο, με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να παίρνει το χρυσό μετάλλιο στην τηλεφωνική σπατάλη, αφού η ετήσια δαπάνη του για 1.000 κινητά αγγίζει τις 476.814 ευρώ.

Τα στοιχεία ήρθαν στο φως μετά από ερώτηση που έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ψυχάρης στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Το υπουργείο Εξωτερικών, επικαλούμενο για άλλη μια φορά το απόρρητο, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία, όπως έκανε και στην περίπτωση των μυστικών κονδυλίων που δεν μάθαμε ποτέ τον ακριβή αριθμό τους, παρότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε ανέβει στα κεραμίδια. Ο Τσίπρας παραμένει ακόμα εκεί, αλλά απάντηση καμία.

«Συμφωνώ απολύτως, απόρρητο πρέπει να είναι το κινητό του υπουργού και του γενικού γραμματέα, αλλά των υπολοίπων γιατί να είναι απόρρητο;» διερωτάται ο Ανδρέας Ψυχάρης.

Δεύτερο σε ύψος δαπάνης είναι το Υπουργείο Εξωτερικών, με 105.895 ευρώ, το οποίο, όπως προαναφέραμε, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των κινητών που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες του.

Το υπουργείο με το μικρότερο κόστος για χρήση κινητού τηλεφώνου είναι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με μόλις 2.000 ευρώ και ένα κινητό που χρησιμοποιεί ο Υπουργός.

Μέχρι σήμερα, στοιχεία δεν έχουν αποστείλει τέσσερα Υπουργεία: το Δικαιοσύνης, το Εργασίας, το Υγείας και το Τουρισμού. Άρα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι, με τις δαπάνες και αυτών των Υπουργείων, το ετήσιο κόστος για κινητά τηλέφωνα που πληρώνει το δημόσιο ξεπερνά τα 1.000.000 ευρώ, αναφέρει ακόμη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ψυχάρης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment