PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πως το ΣΔΟΕ παγίδευσε 34χρονο που επιχείρησε να φέρει σχεδόν 4 κιλά κοκαΐνη


Στα «δίχτυα» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) έπεσε 34χρονος που επιχείρησε να παραλάβει από τα ΕΛΤΑ δέμα με 3 κιλά και 68 γραμμάρια κοκαΐνης.

Προηγήθηκε επιχείρηση που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων και λοιπών ελεγχομένων προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με τις βελγικές τελωνειακές Αρχές και το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών-Εθνική Μονάδα Πληροφοριών (Σ.Ο.Δ.Ν-Ε.Μ.Π) για την – υπό την έγκριση της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών – ελεγχόμενη μεταφορά ταχυδρομικού δέματος που προερχόταν από τις Βρυξέλλες και είχε τελικό προορισμό την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα εμφανίστηκε σε κατάστημα διανομής δεμάτων των ΕΛΤΑ ο 34χρονος, ζητώντας να παραλάβει το συγκεκριμένο ταχυδρομικό δέμα. Για την παραλαβή χρησιμοποίησε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με στοιχεία κατόχου τα αναγραφόμενα επί του δέματος ως στοιχεία παραλήπτη. Το δέμα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης άνω των τριών κιλών.

Μετά την παραλαβή του δέματος, επενέβησαν υπάλληλοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι ακινητοποίησαν τον επίδοξο παραλήπτη του δέματος και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος, σε προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε παραλάβει άλλο ένα ταχυδρομικό δέμα με ίδια στοιχεία, χρησιμοποιώντας το ίδιο πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Με τη σε βάρος του δικογραφία, ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment