PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πως το Περιστέρι θα ωφεληθεί από μια αποτελεσματική απογραφή


139.981 πολίτες καταγράφηκαν στην απογραφή του 2011 στο Περιστέρι, κάτι που κατά κοινή ομολογία δεν αντικατοπτρίζει καθόλου τον πραγματικό αριθμό του κόσμου της πόλης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε μήνυμά του και ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης, καθημερινά στην πόλη ζουν και αναπνέουν περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι.

Αυτή η τόσο μεγάλη διαφορά στους κατοίκους που έχουν απογραφεί με αυτούς που πραγματικά ζουν στο Περιστέρι, πηγαίνει πολλά βήματα πίσω την πόλη για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Λιγότεροι πολίτες, μικρότερη χρηματοδότηση

Ο κυριότερος λόγος που θα πρέπει όλοι να απογραφούμε στο Περιστέρι είναι η χρηματοδότηση του Δήμου από τον κεντρικό κρατικό προϋπολογισμό.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα η πόλη μας χρηματοδοτείται για 139.981 πολίτες κάτι που όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν δείχνει την πραγματικότητα.

Αυτό σημαίνει πως ο Δήμος δεν χρηματοδοτείται για όλους τους πολίτες που διαθέτει κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να ικανοποιήσει και τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Θα ήταν διαφορετική η διαχείριση πολλών παραμέτρων της πόλης αν στην απογραφή που γίνεται αυτές τις μέρες αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που απογραφούν στο Περιστέρι.

Από τα απλά θέματα της καθαριότητας μέχρι και τα έργα που αναλαμβάνει να κάνει ο Δήμος με δική του χρηματοδότηση.

Δεν παρουσιάζονται οι πραγματικές ανάγκες

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα της μη απογραφής των πολιτών στην πόλη που ζουν είναι η λανθασμένη καταγραφή πληροφοριών και αναγκών.

Στην απογραφή καταγράφονται πολλά και σημαντικά στοιχεία για το πλήθος των αυτοκινήτων, την πρόσβαση των ΑΜΕΑ, το βιοτικό επίπεδο κ.α.

Μέσω αυτών των δεδομένων που παραχωρούνται στο Δήμο μαζικά και όχι ονομαστικά (για αποφυγή παραχώρησης προσωπικών δεδομένων από την ΕΛΣΤΑΤ) δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθεί πλάνο δράσης για την επόμενη μέρα.

Στα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τους τομεάρχες και απογραφείς στο Περιστέρι φαίνεται ξεκάθαρα η έλλειψη πρόσβασης για ΑΜΕΑ στις κατοικίες των πολιτών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.

Τέτοια και άλλα πολλά στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν στο να γίνει το Περιστέρι πιο λειτουργικό και φιλικό προς όλους τους πολίτες.

Γενικά η απογραφή των πολιτών που ζουν στο Περιστέρι θα βοηθήσει στο να ανέβει το επίπεδο της ζωής τους και μόνο καλό μπορεί να επιφέρει.

Η διαδικασία της απογραφής και της αυτό-απογραφής διαρκεί μόλις 5’ από το χρόνο μας και λαμβάνει χώρα κάθε 10 χρόνια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment