Κοινωνία

Πως θα περάσουμε φέτος τις γιορτές

Για την αναγκαιότητα να περάσουμε φέτος τις γιορτές σε κλειστό οικογενειακό κύκλο μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος τονίζοντας πως τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περάσουμε μαζί μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι.

Ο καθηγητής προειδοποίησε πως το όριο των 9 ατόμων στις συγκεντρώσεις που έχει τεθεί από την κυβέρνηση ενδέχεται να δημιουργεί μία μικρή σύγχυση αναφορικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, το όριο των 9 ατόμων δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι. «Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας», εξήγησε ο κ. Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, όπως δήλωσε, η Επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με τη θέση για γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια. «Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση», σημείωσε ο καθηγητής σημειώνοντας ωστόσο ότι η Επιτροπή δεν είναι όργανο που αποφασίζει αλλά είναι όργανο που γνωμοδοτεί.

Για τα αιτήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις λειτουργίες και τους πιστούς τη διάρκεια των εορτών, τα οποία έθεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό, ο κ. Γώγος απάντησε ότι είναι ήπια και εκτίμησε ότι η Επιτροπή θα δώσει το «πράσινο φως».

Related posts

Τι ισχύει για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Peristeri News

Δεκαπεντάχρονος μαχαίρωσε 16χρονο έξω από σχολείο

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 11.332 rapid test – 1.425 θετικά την Τετάρτη 28/9

Peristeri News

Leave a Comment