PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πώς θα λειτουργήσει η αγορά τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο


Ανοικτή θα είναι η αγορά τόσο τη Μεγάλη Παρασκευή όσο και το Μεγάλο Σάββατο με το ωράριο των καταστημάτων ωστόσο να είναι τροποποιημένο.

Την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη 4/5 τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ισχύει διαφορετικό ωράριο για τα σούπερ μάρκετ και διαφορετικό για το υπόλοιπο λιανεμπόριο.

Έτσι, τη Μεγάλη Παρασκευή, τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά από τις 9:00 το πρωί ως και τις 19:00. Αντίστοιχα το Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 7:00 το πρωί ως και τις 19:00 το απόγευμα.

Το ωράριο στο λιανεμπόριο

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα καταστήματα λιανεμπορίου το ωράριο τους διαμορφώνεται ως εξής: τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 13:00 ως και τις 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο από τις 7:00 το πρωί ως και τις 18:00.

Στην ανακοίνωση από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αναφέρει πως: «το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ, εξαιρούνται από εν λόγω πλαίσιο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment