Κοινωνία

Πώς θα γίνει το μάθημα των σχολείων που θα κλείσουν λόγω κακοκαιρίας

Προ των πυλών είναι η δεύτερη και πιο δύσκολη φάση της κακοκαιρίας «Ελπίς», με τις αρχές σε αρκετές περιοχές να έχουν ανακοινώσει ήδη το κλείσιμο των σχολείων.

Για την Αττική η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί το απόγευμα, αφού εκτιμηθεί η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Η Περιφέρεια εισηγείται να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική, όπως δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Σε περίπτωση που ανασταλεί η λειτουργία ενός σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση, όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Η κ. Κεραμέως πρόσθεσε, πως αυτό γίνεται ήδη, για παράδειγμα στη Φλώρινα, όπου υπάρχουν συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σήμερα το μεσημέρι, ανέφερε η κ. Κεραμέως πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη υπό τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου θα εκτιμηθούν τα καιρικά φαινόμενα και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Εκτός από τις δηλώσεις της κ. Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζωσης».

Related posts

Αιγάλεω: Άντρας απειλεί να αυτοκτονήσει από καμπαναριό εκκλησίας

Peristeri News

Κορωνοϊός: 4.388 νέα κρούσματα – 29 θάνατοι – 178 σε ΜΕΘ

Peristeri News

Πάτρα: Δικηγόρος πέθανε μέσα στο δικαστήριο

Peristeri News

Leave a Comment